Ji driekiasi ne tik nuo perkėlos iki posūkio iš kelio Nida-Smiltynė, bet dar ir apie kilometrą šiame kelyje.

Anot bendrovės „Smiltynės perkėla“ dispečerinės darbuotų, automobilių srautai Naujojoje perkėloje, Smiltynėje, pradėjo formuotis apie 12 val. Kada spūstis sumažės, nedrįsta prognozuoti nei dispečeriai, nei tvarką prižiūrintys policijos pareigūnai.

„Grūstis nemažėja, ne ji nuolat pasipildo naujais automobiliais, kurie grįžta iš Kuršių nerijos. To ir reikėjo tikėtis, juk tiek žmonių buvo privažiavę. Patarimas tik vienas – kantriai laukti spūstyje, kol pavyks patekti į keltą. Arba namo važiuoti ankstų pirmadienio rytą, jei yra tokių galimybių“, – patarė pareigūnai.

Vairuotojai ir keleiviai kantriai laukia spūstyje ir, regis, nemalonumų nekelia. Tik vienas kitas išdrįsta „iššokti“ iš spūsties ir rizikingai pasileisti į priekį priešpriešinio eismo juostą. Tačiau tokių narsuolių vos keli, nes juo iškart drausmina pareigūnai.

Iš Klaipėdos pusės Naujojoje perkėloje sekmadienio popietę taip pat buvo susiformavusi kelių šimtų metrų ilgio automobilių spūstis, tačiau apie 16 val. jos nebeliko.

Naujojoje perkėloje automobilius iš vienos pusės į kitą kelia trys keltai, kurie dirba be grafiko ir be pertraukų.

„Smiltynės perkėlos“ duomenimis, penktadienį buvo pasiektas šio sezono per dieną perkeltų automobilių rekordas. Per dieną iš Klaipėdos į Kuršių neriją perkelti 2627 automobiliai, o iš Smiltynės į uostamiestį – 2235. 

Šeštadienį keltais iš Klaipėdos į Smiltynę perkelti 2249 automobiliai, o atgal – 2259 automobilių.

„Akivaizdu, jog šiandien Iš Smiltynės perkeltų automobilių skaičius bus didesnis nei tų, kurie keliasi į Kuršių neriją. Žmonės mums net skambina klausti, ar nėra eilių, ar įmanoma persikelti automobiliu“, – teigė „Smiltynės perkėlos“ dispečeriai.

DELFI skaitytojas pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kad spūstys susidarė ir keliaujant iš Klaipėdos netoli Kryžkalnio. Kaip teigė skaitytojas, automobiliai lėtai (apie 10 km/val.) juda apie 5 km.

Eismoinfo.lt praneša, kad dėl intensyvaus transporto priemonių eismo srauto susidarė spūstis magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 193-203 km (Kauno kryptimi).

Naujienų agentūra BNS skelbia, kad kelyje grūstis tęsiasi apie 10 km.

Neringoje spūstyje stovintis Karolis portalui DELFI teigė, kad nors policija bando gaudyti taisykles pažeidinėjančius vairuotojus, vis dėlto nubaudžiami tik keletas iš daugybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)