„Policija „Velomaratono“ metu imasi ypatingų saugumo priemonių. Vilniaus centre vienu metu susiburs tūkstančiai žmonių, todėl jos yra būtinos. Ypač atsižvelgiant į pastarojo meto išpuolius Vakarų Europoje. Pirmąsyk „Velomaratono“ šventės metu bus sustiprintos antiteroristinės priemonės, saugančios nuo išpuolių automobiliais. Plačiau apie jas saugumo sumetimais pasakoti nereikia, tačiau galima garantuoti, kad šiuo požiūriu „Velomaratono“ dalyviai ir svečiai bus saugūs“, – sako Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, svarbiausia, kad patys žmonės elgtųsi atsakingai tokio masto renginio metu, laikytųsi kelių eismo taisyklių, paisytų viešosios tvarkos.

Organizatorių pranešime teigiama, kad pirmąsyk „Velomaratono“ metu trasoje patruliuos ir Velopolicija su specialiais tam pritaikytais dviračiais.

Specialiai policijai sukurti dviračiai yra išskirtinės geometrijos, skirti universaliam važiavimui įvairia danga. Grandinės žvaigždės yra sustiprintos, sumontuoti diskiniai stabdžiai. Šviesos žibintai sumontuoti pagal Vakarų Europos valstybių standartus – kai dviratis sustoja, automatiškai įsižiebia ir galinis, ir priekinis žibintai.

Drauge „Velomaratone“ patruliuos ir „velomedikai“.