Pasaulyje plinta neįtikėtina gudrybė – imta vaidinti atostogas. Sparčiai populiarėja nuotraukas, buvimo vietą ir net įdegį suklastoti padedančios programėlės.

Suvaidino 5 savaičių atostogas Pietų Azijoje

Realią jų naudą prieš metus įrodė ir olandė Zilla van den Born. Ji net 5 savaites savo draugus vedžiojo už nosies – įtikino juos, kad vieši Azijoje.

Mergina visiems savo draugams ir artimiesiems pasakė, kad išvyksta į universiteto, kuriame mokėsi, organizuojamą 5 savaičių kelionę po Pietų Aziją. Su visais artimaisiais ji net atsisveikino oro uoste, tačiau įlipo ne į lėktuvą, o į traukinį, ir grįžo į savo butą Amsterdame.

Nepaisant to, savo „Facebook“ paskyroje mergina kone kasdien dalijosi nuotraukomis iš tariamos kelionės. Iš tiesų visas jas ji montavo naudodamasi įvairiomis nuotraukų redagavimo programomis. Atrodė, kad mergina iš tiesų ilsisi Azijoje, tačiau tai buvo tik melas.

Pamatyti kelionės nuotraukas galima čia.

Darydama nuotraukas ji sugebėjo net savo kambarį paversti trijų žvaigždučių viešbučiu – tam pasitelkė nuo Kalėdų likusias dekoracijas. Visą fotografuotą maistą ji iš tiesų gamino pati, savo namų virtuvėje. Maža to, kone kiekvieną naktį siųsdavo trumpąsias žinutes savo artimiesiems, kaip puikiai esą ji leidžia laiką, o grįžusi iš tariamos kelionės visiems atvežė lauktuvių, kurias pirko Amsterdame.

„Tai elgdamasi aš noriu parodyti žmonėms, kaip paprasta yra iškreipti tikrovę. Visi žino, kad nuotraukos modelių nuotraukos yra redaguojamos, bet dažnai nepastebime, kad ir savo pačių gyvenimus norime parodyti gražesnius nei jie yra. Mes internete susikuriame idealų pasaulį, nors realybėje gyvename visai ne taip“, – „The Daily Mail“ sakė mergina.

Kaip suklastoti savo atostogas?

Nors toks merginos elgesys buvo tik pokštas ir socialinė akcija, panašu, kad buvo tokių, kurie tokią idėją priėmė rimtai.

Šią verslo idėją užuodė ir programėlių mobiliesiems telefonams kūrėjai. Siūloma parsisiųsti programėles, kurios leidžia suklastoti atostogas. Pavyzdžiui, įklijuoti savo nuotrauką kitame, tarkime, Eifelio bokšto, fone.

Štai, pavyzdžiui, telefonų, kuriose yra „Windows Phone“ operacinė sistema, turėtojams siūloma parsisiųsti programėles „Wish you were here“ („Norėčiau, kad būtum čia“ – liet.), „My fake holidays“ („Mano suvaidintos atostogos“ – liet.) ir „My Non-Ride photo“ („Fotografijos iš vietų, kuriose nebuvau“ – liet.).

Savo ruožtu „Android“ sistemos vartotojai tam tikslui gali pasinaudoti programėlėmis „Cut paste photos“ („Iškirpk ir įklijuok nuotraukas“ – liet.) „Background changer“ („Pakeisk foną“ – liet.) ir net „Fake GPS location“, kuri leidžia suklastoti savo buvimo vietą.

„Iphone“ telefonų naudotojai, norėdami suklastoti savo atostogas, gali pasinaudoti programėle „Prank vocation“ („Kelionė – išdaiga“ – liet.) arba „Fake location photo“ („Netikra buvimo vietos nuotrauka“ – liet.). Taip pat galima pasinaudoti programėle „Sunburn faced“ – ji padeda vos keliais mygtuko spustelėjimais suteikti veidui ir kūnui įdegio efektą.

Iš lietuviškų lapuočių – palmės

Savas idėjas vysto ir lietuviai verslininkai, norintys į Lietuvoje sukurti atostogų kitose šalyse atmosferą.

DELFI vilnietis Mindaugas pasakoja ne kartą linksmai juokęsis iš Palangos kavinių išmonės.

„Esu matęs, kaip iš lietuviškų medžių naudojant vielą padaro palmes. Skauda net žiūrėti, o kiti fotografuojasi prie jų“, – pasakojo jis.

Pamėgta fotografavimosi vieta yra ir Gėlos ežero prieigos Nemenčinėje. Šioje vietoje yra daug baltojo molio, tad vieta atrodo labai egzotiškai.

Kur fotografuojasi lietuviai?

Savo ruožtu vilnietis Erlendas pasakojo, kad jo bendraklasiai bendrą nuotrauką darėsi prekybos centro „Europa“ antrame aukšte.

„Antrame prekybos centro aukšte yra terasa virš automobilių stovėjimo vietų, tarsi rūkymo vieta, iš kurios matosi tik burių kompleksas. Ta vieta atrodo labai nelietuviškai“, – pasakojo jis.

Anot keliauti mėgstančio vaikino, labai egzotiškai atrodo ir Vilniuje esanti Lapų g., Bazilijonų g. atkarpa.

„Ten yra labai siaura gatvelė, kuri veda į kalną. Jos išskirtinumas – labai senovinis grindinys“, – pasakojo jis.

Anot Erlendo, labai netipinių Lietuvai vietų galima rasti ir Vilniaus rajone Markučiuose, pavyzdžiui prie Literatūrinio Aleksandro Puškino muziejaus.

Vaidina ir prieš save

O štai fotografas Reiner Riedler net išleido knygą pavadinimu „Suvaidintos atostogos“. Joje tyrinėjami dirbtinio rojaus pavyzdžiai. Tai yra paplūdimiai, įmontuoti teminiuose pramogų parkuose.

„Idėja sukurti tokį projektą kilo Vokietijoje, kur pirmą kartą pamačiau dirbtinius paplūdimius. Po darbo žmonės ateina į tokias vietas, išsispiria iš batų, įkiša savo kojas į smėlį, pasiima stiklinę šalto gėrimo ir pradeda savo tariamas atostogas. Yra daugybė vietų, kuriose galima taip praleisti laiką. Tačiau kuo dažniau ten lankaisi, tuo aiškiau pastebi, kokia verslo mašina už to stovi“, – portalui „Magazine good is“ sakė fotografas.

Anot jo, šiuolaikiniai žmonės neberanda laiko atostogoms, todėl jas bando vaidinti ne tik prieš kitus, bet ir prieš save.

Nuotraukas galite pamatyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)