Jame, ties šiauriniu molu, įprato nuogos degintis garbaus amžiaus moteriškės.

Į eilinių piliečių perspėjimus, jog viešoje vietoje apsinuoginti yra nepriimtina, jos nereaguoja.

Nors Klaipėdoje yra keli moterų pliažai, o artimiausias įrengtas tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragių, tačiau moteriškės linkusios plikinėti būtent čia.

„Pavėlavote, visos jau apsirengusios“, - mestelėjo mediniu takeliu kopų link einantiems policijos pareigūnams viena pagyvenusi moteris.

Ji klydo. Nors žvarbokas šiaurės vėjas išpūtė nuogales iš paplūdimio, tačiau kopose jų knibždėte knibždėjo.

Net ir prie galvos atsistojus policijos pareigūnėms, kai kurios nuogalės jas ignoravo.

„Čia bendras pliažas ir nuogoms čia būti negalima. Eikite į specialų moterų paplūdimį. Jei nepaklusite, turime teisę jus nubausti nuo 30 iki 86 eurų bauda“, - griežtokai pasakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė.

Tik tuomet didžiausios užsispyrėlės pakluso.

R. Bekėžienė įsitikinusi, kad šią netvarką galima visiškai išgyvendinti, tik reikia dažniau organizuoti tokias išvykas ir nubausti kelias agresyviausias nuogales realiomis baudomis. „Jei asmenys, vyrai ar moterys, bendrame pliaže deginasi nuogi, juos galima bausti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnį, kaip už nedidelį chuliganizmą. O jei nors viena bus priversta patuštinti piniginę, tai po truputį įsivyraus tvarka“, - sakė R. Bekėžienė.

Palaukę, kol visos moteriškės pridengs savo nuogybes, policijos nuėjo pajūriu sudrausminti be priežiūros besimaudančius vaikus. Paaiškėjo, kad jie į pajūrį atvyko ne vieni, tačiau juos atlydėję suaugusieji vaikus stebėjo iš tolo.

Paskui buvo sustabdyti į pliažą einantys ir alaus kokteiliais nešini jaunuoliai. Patikrinus jų asmens dokumentus įsitikinta, kad jie pilnamečiai, tačiau vyrukai buvo perspėti gėrimų pliaže nevartoti. Kitaip gali sulaukti nuobaudos už jų vartojimą viešoje vietoje.

Tačiau labiausiai nepasisekė Igoriui, kuris saldžiai miegojo ant smėlio apsikabinęs brendžio butelį. Ne tuščią. Nenorėdami, kad vyriškis perkaistų, Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai jį pažadino.

Igoris tik pasimuistė ir būtų toliau pūtęs, tačiau policininkai paragino jį keltis ir nedelsiant išpilti brendžio likučius, o butelį išmesti. „Tai ne mano“, - net pasipiktino ponas Igoris, atšlydamas nuo butelio. Vis tik jis pakluso ir nunešęs tarą iki šiukšlių dėžės neišliedamas nė lašo gražiai ją pastatė dugne. Tik pareikalavus policijos pareigūnams, ponas Igoris išpylė brendžio likučius ant smėlio.

„Tokias išvykas rengsime ir dažniau“, - pažadėjo R. Bekėžienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (529)