Pirmieji prie diplomatinės atstovybės tvoros susirinko ir patriotiškai nusiteikę asmenys, tarp kurių buvo ir rusakalbių, nepritariančių dabartinei Kremliaus politikai. Jie rankose laikė trispalves, paskubomis nupieštus plakatus, Ukrainos bei Gruzijos vėliavas, rusiškus užrašus, kuriuose šaipomasi iš Ukrainoje „atotogaujančių“ Rusijos kariškių ir kt.

Prie susirinkusiųjų prisidėjęs pensininkas Vytautas Lupeika sakė išgirdęs, kad akciją rengia žemaičiu save vadinantis ir Rusijos veiksmus palaikantis Vaidas Lekstutis. „Kadangi gyvenu netoliese, tai ir atėjau. V. Lakstutis pagarsėjęs savo antilietuviškais pasisakymais“, - sakė V. Lupeika.

„Socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad Rusijos gerbėjai ketina surengti nesankcionuotą akciją, kurios metu ketino palaikyti Rusijos veiksmus Sirijoje ir „atsiprašyti“ už Lietuvos politika. Važiuodamas pro šalį pamačiau susirinkusius žmones, tai ir sustojau. Manau, kad NATO šalis Turkija pasielgė teisingai, kad numušė į jos erdvę įsibrovusį lėktuvą, todėl nei mes, nei Turkija neturėtų nieko atsiprašinėti“, - sakė klaipėdietis Dainius Danušis.

Policijos pareigūnai susirinkusiesiems, kurių skaičius neviršijo 15, nekliudė.

Netrukus iš už Rusijos Federacijos konsulato pasirodė darbuotojas, kuris pasiteiravo, kokiu tikslu organizuojamas renginys. Jo veiksmus bei susirinkusiuosius fotografavo žavi asistentė. Diplomatinės atstovybės darbuotojas tik užsirašė vieno iš susirinkusiųjų Arūno Babšio paardę ir pasišalino.

Bet Lietuvos veiksmus smerkiančiųjų akcijos organizatorių bei dalyvių nebuvo matyti. Aplink patriotiškai nusiteikusių asmenų būrelį paslankiojo keli įtartini asmenys. Tarp kurių buvo pastebėtas ir gyvenimu Lietuvoje vienai Rusijos televizijai skundęsis Kintų gyventojas Olegas Titorenka. Išsiskirsčius patriotams savo plakatus ir Rusijos Federacijos bei Žemaitijos vėliavas bei plakatą „Rusija – taikos garantas“ išskleidė šeši Kremliaus šalininkai. Tačiau žiniasklaidos dėmesio jie nebesulaukė, nes žurnalistai buvo išsiskirstę.

Tarp jų buvo ir minėtasis akcijos organizatorius V. Lakstutis. Jis tik nufilmavo savo bendražygius ir netrukus pasišalino.