Kaip rašo „Lietuvos žinios“, juos taip pat ketinama supažindinti su Lietuvos istorija, tradicijomis, menu, kultūros ir kulinariniu paveldu.

Siekiama Lietuvą pristatyti kaip modernią, kuriančią ir jaukią valstybę.

Atsižvelgiant į Lietuvos pasirinktą taupaus biudžeto pirmininkavimą, svečiai bus trumpai supažindinti su mūsų šalies kultūra, istorija, verslu, derinant tai su darbo sesijomis ir oficialiomis vakarienėmis, kurių dauguma vyks Valdovų rūmuose, o visi neformalūs ES ministrų susitikimai - Nacionalinėje dailės galerijoje, tad jų dalyviai galės apžiūrėti čia eksponuojamus meno kūrinius.

R.Jakilaitienė pasakojo, kad svečiams ketinama rengti 15-20 minučių temines ekskursijas po Valdovų rūmus bei trumpus koncertus per vakarienę.
Svečiai bus vaišinami Lietuvos kulinarinio paveldo valgiais ir gėrimais, kuriais pasirūpins rėmėjai. "Bus siūloma paragauti lietuviško alaus, saldumynų, vaistažolių arbatos, pieno produktų", - sakė R.Jakilaitienė.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM) Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, norima "paskatinti užsienio svečių domėjimąsi mūsų šalimi, tikintis, kad po pirmininkavimo dalis jų grįš į Lietuvą kaip turistai".

Pagal susiklosčiusias tradicijas į kai kuriuos pirmininkavimo ES Tarybai renginius svečiai bus kviečiami atvykti su antrosiomis pusėmis.