Instruktoriai bando kaltę suversti jai.

"Pamačiau, kaip pliumptelėjo parašiutininkas su parašiutu. Žiūriu, vieną kartą paniro, antrą, trečią. Girdžiu, šaukia pagalbos", - pasakojo prie Nemuno žvejojęs Jonas Nenartavičius.

Nieko nelaukęs vyras šoko upėn ir ištraukė besimurkdančią merginą. Toje vietoje Nemune gilu.

"Ji buvo labai išsigandusi. Pati nebūtų išplaukusi. Šlapi drabužiai traukė žemyn, parašiutas taip pat apsunkino padėtį", - neabejojo merginą išgelbėjęs žvejys.

"Aš pirmas pribėgau prie Vilmos. Ji tesugebėjo pasakyti, kad vykdė visus per radijo stotelę išgirstus instruktoriaus nurodymus", - nelaimės smulkmenas dėstė merginos draugas Tomas Pagirys. Pasak jaunuolio, iš karto po įvykio buvo iškelta versija, kad paskutinei iš lėktuvo iššokusiai Vilmai buvo nustatytas netinkamas radijo dažnis.

"Klubo direktorius Kęstutis Milišauskas ištiktą šoko Vilmą bandė įtikinti, kad ji pati nesuprato, ką daro, esą pati ir kalta", - direktoriaus elgesiu stebėjosi T.Pagirys.

Parašiutininkų klubo direktorius K.Milišauskas pažadėjo išsiaiškinti nemalonaus įvykio priežastis: "Jau jeigu ir žurnalistai domisi šiuo įvykiu, tai turėsime išsiaiškinti."