Kokius dokumentus reikia turėti, ką reiškia tie baisiai skambantys žodžiai – vienmandatė ir daugiamandatė apygarda – viskas viename DELFI reportaže.

Nepasiklysti rinkimų painiavoje sutiko padėti Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Mantas Zakarka ir pilietiškumo skatinimo kampanijos „Man ne dzin“ koordinatorė Aistė Eidukaitytė.

Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos kalbinti moksleiviai, kurie sulaukė pilnametystės, taip pat sutiko pasidalinti savo įspūdžiais belaukiant pirmųjų rinkimų. Visi jie tvirtino balsuosiantys, tačiau pripažino, kad žinių, kaip tą padaryti, kiek bus duodama rinkimų biuletenių, kokius dokumentus reikia turėti – trūksta.

DELFI reportažas taip pat atskleidžia, kam reikalingas kandidatų reitingavimas, ar galima balsuoti daugiamandatėje už tam tikrą partiją, o vienmandatėje už kandidatą iš visai kitos partijos, ką daryti, rinkimų dieną šalia apylinkės pastebėjus neaiškius asmenis.

Seimo rinkimai – jau spalio 9 dieną. Balsavimas vyks nuo 7 val. ryto iki 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)