Tokiam 2017 m. „Sodros“ biudžeto rodiklių įstatymo projektui pritarė jos Taryba, kurią sudaro darbuotojų, darbdavių organizacijų ir valstybės institucijų atstovai. Tiesa, jį dar turės patvirtinti Vyriausybė ir Seimas.

Projekte numatyta, kad kitąmet „Sodros“ pajamos bus 3,738 mlrd. Eur, o išlaidos – 3,675 mlrd. Eur. Planuojama, kad pajamos viršys išlaidas 62,6 mln. Eur. Pastarąjį kartą „Sodros“ biudžetas nebuvo deficitinis 2007 m.

Valstybinių socialinio draudimo senatvės pensijų, sumažintų dėl draudžiamųjų pajamų turėjimo, kompensavimui išmokėti kitais metais planuojama skirti 40 mln. Eur iš valstybės biudžeto. Iš jo taip pat bus skirta 118,4 mln. Eur. pagrindinei socialinio draudimo pensijos daliai (t. y. bazinei pensijai) kompensuoti.

Draudėjams arba darbdaviams taikomas bendrasis „Sodros“ įmokų tarifas kitąmet neturėtų keistis – siūloma, kad jis ir toliau būtų 27 proc. Tiesa, skirtingoms rūšims jis bus kiek kitoks.

Pvz., pensijų socialinio draudimo tarifą siūloma sumažinti nuo 23,3 proc., kaip yra dabar, iki 22,3 proc. Tačiau nedarbo draudimo tarifas didinamas nuo 1,1 proc. iki 1,6 proc.

Apdraustiesiems arba darbuotojams ir toliau turėtų būti taikomas 3 proc. dydžio valstybinio pensijų socialinio draudimo įmokos tarifas.

„Sodros“ biudžeto rodikliai suplanuoti remiantis prielaida, kad 2017 m. apdraustųjų asmenų skaičius padidės beveik iki 1,340 mln., o vidutinės jų draudžiamosios pajamos bus beveik 693 Eur.

Taip pat prognozuojama, kad per visus kitus metus visi šalies dirbantieji gaus daugiau kaip 11,139 mlrd. Eur pajamų, nuo kurių bus mokamos „Sodros“ įmokos.