"Ministrų kabinetas yra kompetentingas, jo programa - viena geriausių. Be to, turime paramą Seime", į klausimą apie galimus naujosios Vyriausybės sunkumus po posėdžio atsakė premjeras Rolandas Paksas.

Jis pasidžiaugė, jog buvusios Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius "civilizuotai ir demokratiškai" perdavė ministrų kabineto vairą bei nurodė problemas, kurias derėtų neatidėliotinai išspręsti.

"Ir sau, ir kitiems premjerams linkėčiau perduoti reikalaus taip, kaip perdavė Andrius Kubilius", sakė R. Paksas.

Vyriausybė trečiadienį įpareigojo Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės saugumo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros vadovus įvertinti ir iki gruodžio 15-osios pateikti pasiūlymus dėl savo padalinių veiklos Panevėžyje.

Kriminogenine padėtimi šiame mieste ypač susirūpinta po dviejų teisėsaugos pareigūnų nužudymo Panevėžio rajone.

Be to, ūkio ministras Eugenijus Maldeikis įpareigotas patvirtinti tarpžinybinės komisijos nemokių įmonių problemoms spręsti sudėtį. Komisija apie atliktą darbą privalės reguliariai atsiskaityti Vyriausybei iki kiekvieno mėnesio 10 dienos.

Vyriausybė taip pat paprašė Seimo paspartinti pateiktų Įmonių bankroto, Įmonių restruktūrizavimo įstatymų ir įstatymų, susijusių su darbo rinkos liberalizavimu, projektų svarstymą ir priėmimą.