KOP vadas Edvardas Mažeikis trečiadienį pranešė BNS, kad papeikimas kapitonui Algirdui Kudžmaičiui skirtas po tarnybinio patikrinimo, nustačius, jog pilotas keletą sekundžių skrido virš Šiaulių žemiau nustatytos leistinos aukščio ribos.

Incidentas įvyko gegužės 26 dieną Šiauliuose, kai vienas iš dviejų į tarptautines pratybas skridusių naikintuvų L-39 praskrido labai žemai virš kelių namų stogų.

Vienas ant stogo dirbusių vyrų buvo smarkiai išgąsdintas ir pasiskundė KOP vadovybei.

Tarnybinis patikrinimas nustatė, kad naikintuvas, pilotuojamas KOP I aviacijos bazės kapitono A. Kudžmaičio, 8 sekundes skrido virš Šiaulių 50-150 metrų aukštyje, nors skrydžio aukštis turėjo būti apie puspenkto šimto metrų. Taip buvo pažeistos Civilinės aviacijos įstatymo nustatytos skrydžių virš gyvenamųjų vietovių normos.

Pasak Lietuvos KOP vado pulkininko E. Mažeikio, pilotas savo kaltės neneigė ir sakė, kad, išvykdamas porai savaičių į pratybas, norėjo žemu skrydžiu atsisveikinti su namiškiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją