V. Žuklevičiaus nuomone, per 25 Nepriklausomybės metus didžiausio šalies kurorto valdžia niekaip nesugeba patenkinti vieno iš prigimtinių žmogaus poreikių. Jo nuomone, be dušo paplūdimyje galima apsieiti, tačiau ką daryti, kuomet prispyrė reikalas ir nėra iš ko mokėti už paplūdimio barų biotualetus.

„Girdžiu, vienas užsienietis teiraujasi tualeto. „Jūra arba kopos“, – laužyta anglų kalba atsako jam moteriškė. Iš gėdos išrausta aplinkui esantys poilsiautojai. O juk raudonuoti turėtų Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus!“, – savo mintimis dalijasi V. Žuklevičius.

Jo nuomone, Liepojos merui Uldžiui Sesks raudonuoti negresia: miesto paplūdimyje įrengti nemokami stilizuoti tualetai. V. Žuklevičius prisiminė vasaros pradžioje skaitęs Palangos mero interviu žiniasklaidai ir sužinojęs, kad kurorto paplūdimiuose tualetų nebus: nuo jų sklistų nemalonus kvapas, o ir tvarkymas sukeltų įvairių problemų.

Tualetai Liepojoje, nuotr. V. Žuklevičiaus
„Galiu patikinti, kad jokie nemalonūs kvapai Liepojos paplūdimyje nesklinda, o liepojiškiai ir miesto svečiai gali ramiau atsikvėpti – prispyrus „reikalui“, nereikia šildyti jūros ar tręšti kopų augmenijos. Gerbiamam Š. Vaitkui vertėtų aplankyti brolius latvius ir pasiteirauti, kaip gi jiems pavyko paplūdimį civilizuotai sutvarkyti. Nemanau, kad tai pareikalavo didelių investicijų“, – svarsto pašnekovas.

Palanga: nueiti keliasdešimt metrų nėra neįveikiamas atstumas

Pasak Palangos savivaldybės atstovės Jurgitos Vanagės, viešųjų tualetų pajūryje nestinga. Priekopės zonoje įrengta 16 stacionarių viešųjų tualetų Palangoje bei 4 Šventojoje. Štai ties centriniu Palangos paplūdimiu, atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Naglio kalno, viešieji tualetai yra įrengti 200–250 metrų atstumu vienas nuo kito.

„Kiekvienas miestas šį klausimą sprendžia savaip. Pačiame paplūdimyje statyti tualetų neplanuojame. Mes laikomės nuomonės, kad keliasdešimt metrų nueiti nėra neįmanomas atstumas, juk tualetai ne už trijų kilometrų, pereiti per kopą nėra neįveikiamas atstumas“, – DELFI sakė J. Vanagė.

Pašnekovė atkreipė dėmesį, kad visi šie tualetai yra nemokami, prižiūrimi, valomi, juose yra muilo bei tualetinio popieriaus.

J. Vanagė taip pat aiškina, kad savivaldybė paplūdimyje neketina statyti biotualetų. Biotualetus naudoja privatūs paplūdimio barai.

Biotualetai skirti vienkartiniams renginiams, tad paplūdimyje nėra tinkami. Pasak savivaldybės atstovės, jie paplūdimyje netinkami dėl nemalonaus kvapo, be to, tualeto turinį išsiurbti bei būdelę išplauti būtina kaskart po 80 apsilankymų.

Karštą vasaros dieną paplūdimiuose būna itin gausu poilsiautojų, tad valyti biotualetus reikėtų maždaug kas dvi valandas – komunalininkų mašinos dėl poilsiautojų gausos paprasčiausiai negalėtų įvažiuoti į paplūdimius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (747)