„D.Kumpis yra išleistas penkių dienų kasmetinėms atostogoms iki penktadienio“, - BNS penktadienį sakė „Sodros“ atstovas spaudai Rytas Stalnionis.

Pasak jo, „Sodra“ taip pat kreipėsi į teisėsaugos institucijas prašydama informacijos sprendžiant klausimą dėl D.Kumpio nušalinimo tikslingumo. Sprendimas bus priimtas gavus iš jų oficialius atsakymus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria duomenis, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „Sodroje“, neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip proteguojant šią įmonę, „Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą nei tokias pačias prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė. Ji dėl galbūt neteisėtų „Sodros“ darbuotojų ir kitų suinteresuotų asmenų veiksmų atsiėmė savo pasiūlymą, teigia STT.

Šiame tyrime įtarimai be D.Kumpio pareikšti informacinių sprendimų bendrovės „Alna“ vadovui Tomui Milakniui. Jis įtariamas bendrininkavimu piktnaudžiaujant tarnyba. Taip pat specialiuoju liudytoju apklaustas buvo „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.