Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius teigė, kad su P. Gyliu yra susitaręs susitikti antradienį, tad nieko konkretaus pasakyti negali.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis teigia, kad su jų partijomis apie galimą šliejimąsi nekalbėta.

„Svarstau tokią galimybę grįžti į aktyvesnį visuomeninį gyvenimą. Būtų tokie du variantai: ar kurti, vienytis su kitais egzistuojančiais visuomeniniais judėjimais ir galbūt po kurio laiko, jeigu matysime, kad mums sekasi, tai gal eisime toliau, o kitas variantas – galbūt išnaudosime galimybę bendradarbiauti su kai kuriomis politinėmis jėgomis, kurios teikia vilčių“, - DELFI sakė P. Gylys.

Tačiau klausiamas apie savo kolegas, su kuriais ketina įsilieti į politiką, ekonomistas atkakliai tylėjo. Pasak jo, apie minimą scenarijų kalbamasi su įvairių sričių žmonėmis - ekonomistais, teisininkais, žurnalistais.

P. Gylys taip pat nesutiko atskleisti, su kuria politine jėga ketina tartis dėl bendradarbiavimo.

„Aišku, pagal pažiūras tai yra jums žinoma partija, kuri, pavyzdžiui, man artimiausia, bet mes neatmetame ir kitų scenarijų. Bet kol kas dar anksti sakyti“, - teigė ekonomistas.