Kaip DELFI sakė Vilniaus 1-ojo komisariato viršininko pavaduotojas Kęstutis Skendelis, protokolų surašymas vyko ramiai, parlamentarai nedarė kokių nors garsių pareiškimų ar pan.

Ketvirtadienį šie protokolai ir kita administracinio teisės pažeidimo medžiaga bus išsiųsta į Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą. Byla turėtų būti nagrinėjama birželio 8 d.

„Surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, su kuriuo mes, be abejonės, nesutinkame. (...) Esame kaltinami tuo, kad neįvykdėme teisėtų policijos reikalavimų, bet manome, kad pati policija laiku nebaigė numatyto renginio“, - po apsilankymo policijoje žurnalistams sakė "tvarkietis" P. Gražulis.

Konservatorius K. Uoka po apsilankymo komisariate sakė: „Priklausys nuo teismo, ar sumuos tas dalis, ar nesumuos. Daugiausia grėstų maždaug 2000 litų baudos ir kažkur 15 parų. Ir taip, ir taip gali būti, priklausomai nuo teismo“.

Pasipriešino pareigūnams

Neramumus per seksualinių mažumų eitynes kėlę Seimo nariai Petras Gražulis ir Kazimieras Uoka patraukti administracinėn atsakomybėn dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo ir pasipriešinimo pareigūnams.

Vilniaus policijos atstovas BNS sakė, kad Seimo nariai administracinėn atsakomybėn traukiami dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo, pasipriešinimo pareigūnams ir užtvaros su užrašu "STOP POLICIJA" kirtimo.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už Seimo nariams priskiriamus pažeidimus numato baudą iki tūkstančio litų arba areštą iki 30 parų. Abu parlamentarai savo poelgių sakė nesigailintys.

K.Uoka, kurio elgesį per gėjų eitynes svarsto partija, sakė, jog Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas šio klausimo neturėtų spręsti, kol savo verdikto nepaskelbė teismas.

Per gegužės 8-ąją Vilniuje vykusias pirmąsias gėjų eitynes šie du Seimo nariai susigrūmė su teritoriją saugojusiais pareigūnais ir ragino eiti į užtvertą teritoriją, kai baigsis seksualinių mažumų eitynių renginiui skirtas laikas.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų. Eitynėse "Už lygybę" dalyvavo apie 350 žmonių, kuriuos pasitiko apie 1000 priešiškai nusiteikusių protestuotojų.