„Esame davę pavedimą atsakingoms už civilinę saugą institucijoms, tai yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui ir mūsų Mobilizacijos departamentui, viską inventorizuoti, paruošti ir pažiūrėti, ką mes turime ir kokios yra galimybės rasti tam tikrą priedangą agresijos atveju, kur būtų saugu, kur būtų netinkama“, - sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas atsakydamas į konservatorės Irenos Degutienės klausimą dėl slėptuvių, kuriomis galėtų naudotis eiliniai piliečiai.

Ministras patikino, kad per šios Vyriausybės valdymo laikotarpį nei viena slėptuvė nebuvo uždaryta.

„Mes kaip tik ruošiame galimybę žmonėms pažiūrėti, kur jie tą galėtų padaryti tokiam atvejui atsitikus. Šiandien Seime mes pasilikome svarstyti net Metropoliteno įstatymą, kuris taip pat būtų gera prieglauda, jeigu kas nors būtų“, - kalbėjo J. Olekas.

Krašto apsaugos ministras paminėjo, kad kitų metų biudžete ketinama padidinti finansavimą Mobilizacijos departamentui, kad būtų galima geriau informaciją pateikti apskrityse.

„Mes esame numatę kitų metų biudžeto projekte, kurį tikiuosi Seimas patvirtins, šiek tiek padidinti finansavimą Mobilizacijos departamentui, kuris bus sujungtas su Pilietinio pasipriešinimo centru. Finansavimą planuojama padidinti apskrityse, kad būtų galima tą informaciją geriau pateikti žmonėms. Tikiuosi, kad mes būsime laiku įvertinę situaciją ir galėsime informaciją paskleisti“, - sakė J. Olekas.