„Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė organizuoti Klaipėdos miesto rinkimų apylinkių perskaičiavimą“, - DELFI sakė komisijos atstovas Jonas Udris.

Taip pasielgta dėl to, kad po pirmojo turo Vyriausioji rinkimų komisija gavo ne vieną skundą dėl galimai netikslaus ir neatsakingo balsų skaičiavimo Klaipėdos mieste.

Socialdemokratė Lilija Petraitienė DELFI pasakojo, kad ji pati stebėjo balsų perskaičiavimą šešiose atrankos būdu pasirinktose apylinkėse ir užfiksavo, kad kai kurie už socialdemokratus atiduoti balsai buvo atsiradę visuomeninio rinkimų komiteto „Puteikis plius“ arba Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos balsų krūvelėje.

Kaip sakė J. Udris, balsų perskaičiavimas Klaipėdoje bus pavestas veikiausiai kuriai kitai apygardos rinkimų komisijai – Vilniaus arba Vilniaus rajono.

DELFI primena, kad Klaipėdos mieste mandatus iškovojo Liberalų sąjūdis (11), konservatoriai (4), lenkų ir rusų koalicija (4), visuomeninis rinkimų komitetas „Puteikis plius“ (3), socialdemokratai (3), visuomeninis rinkimų komitetas „Klaipėda“ (2), „Tvarka ir teisingumas“ (2), Lietuvos rusų sąjunga (1).

Dėl Klaipėdos mero posto antrajame ture sekmadienį susigrums liberalas Vytautas Grubliauskas ir konservatorė Agnė Bilotaitė. Balsai, atiduoti už merus, perskaičiuojami nebus, balsų perskaičiavimas organizuojamas tik dėl tarybos rinkimų rezultatų.