„Lietuvos žinios“ rašo, kad šis sumanymas veikiausiai nesulauks palaikymo, juolab kad ir ankstesniems panašiems siūlymams nebuvo pritarta.

Pasak vieno pataisų iniciatorių Povilo Urbšio, pataisomis siekiama iki galo įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2012 m. vasario 6 d. nutarimą, kuriuo pripažinta, kad Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo nuostatos, leidusios pensininkams mokėti sumažintą pensiją, prieštarauja Konstitucijai. Be to, Seimo priimtame Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatyme nenumatyta teisė gauti neišmokėtą pensijos dalį asmenims, kurie paveldėjimo tvarka perims mirusio asmens turtą.

„Kuo žmogus kaltas, kad mirė nesulaukęs visos kompensacijos už pensijos dalį, kuri buvo neteisėtai nusavinta? Būtų logiška, jei jo artimieji ar kiti paveldėtojai paveldėtų ir tą neišmokėtą dalį“, - teigė P. Urbšys.

Pataisas kartu su juo registravo įvairioms frakcijoms priklausantys parlamentarai Remigijus Ačas, Rima Baškienė, Linas Balsys, Vytautas Juozapaitis, Vytautas Matulevičius, Dalia Teišerskytė ir Aleksandras Zeltinis.

„Pataisas palaikančių Seimo narių priklausymas tiek valdančiąją daugumą sudarančioms partijoms, tiek esančioms opozicijoje leidžia tikėtis, kad ir jų frakcijos pritars pakeitimams, nes būtina atkurti socialinį teisingumą“, - tvirtino parlamentaras.