• Gerai gyvena ministrai ir kunigai

    Įgyvendinus šiuos pasiūlymus, ne tik padidėtų šalies biudžetas, atsirastų pinigų vargstantiems pensininkams, bet ir būtų sustabdytas AIDS plitimas.

    Šalies valdžiai adresuotame kreipimesi, pasirašytame Kauno pensininkų sąjungos sekretoriaus, buvusio matematikos mokytojo Antano Gintauto, teigiama, jog "neseniai Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui ir Ministrui Pirmininkui Rolandui Paksui buvo įteikti Kauno pensininkų reikalavimai, kuriems įgyvendinti reikalinga daug lėšų".

    Lėšų šaltinis pensijoms

    "Dabar siūlome, iš kur tas lėšas gauti", - sakoma dokumente. Anot Pensininkų sąjungos, iš milijonierių būtina pareikalauti, kad šie suteiktų labdaros socialiai remtinų žmonių grupei.

    A.Gintauto teigimu, remiantis specialiai priimtu įstatymu, bent milijoną litų turintys tautiečiai 1 procentą savo mėnesinių pajamų turėtų skirti tiems šalies piliečiams, kurie nesuduria galo su galu. "Jie juk vis tiek tuos savo milijonus susikrovė mūsų visų sąskaita, tai tegul dabar ir moka", - sakė pensininkų sekretorius.

    Viešnamiai - tik didmiesčiuose

    Kauno pensininkų sąjungos atstovo nuomone, būtina "mažinti prokurorų, teisėjų, Seimo narių, ministrų bei direktorių atlyginimus, mažinti jiems kompensacijas ir išlaidas transportui". A.Gintauto teigimu, teisėjai negali reikalauti sau išskirtinių algų ir turi klausyti Vyriausybės. "Jeigu jie nenori, kad jų atlyginimai būtų sumažinti, tai tegu patys ir valdo valstybę", - piktinosi buvęs matematikos mokytojas.

    Pensininkų sąjungos atstovo nuomone, būtina legalizuoti lošimo namus ir viešnamių veiklą. Biudžetas dėl to tik išloštų, nes gautų pinigus, kuriuos dabar valdo mafiozai. "Katalikai puola, kad taip daryti negalima. Tačiau valstybė galėtų uždirbti", - sakė A.Gintautas.

    Gerai gyvena ministrai ir kunigai

    Valstybė neturėtų remti ir religijų. A.Gintautas sakė bažnyčioje pats duodąs pinigų kunigams. Buvęs mokytojas teigė, jog šventikai Lietuvoje "ir taip gyvena kaip ministrai". Tuo tarpu paprasti žmonės vargsta.

    Anot pono Antano, įgyvendinus Kauno pensininkų sąjungos iškeltus uždavinius, padėtis šalyje pagerėtų.