Tai per spaudos konferenciją patvirtino liberalas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Tarp galimų kandidatų į šią poziciją R. Šimašius, be savo pavardės, minėjo ir europarlamentarą Antaną Guogą, Seimo narį Eugenijų Gentvilą.

R. Šimašius nekomentuoja, ar E. Masiuliui yra pareikšti įtarimai, tačiau jeigu taip būtų, jis jo vietoje trauktųsi iš partijos lyderio posto.

„Jeigu būtų pareikšti kažkokie įtarimai ir tai sukeltų reputacinę krizę visai komandai, tai labai natūralu, kad reikia atsistoti į šoną, kad šešėlis nekristų ant visų, ir pagal aukščiausius standartus bendradarbiauti su teisėsauga, kas, mano žiniomis, ir yra daroma“, – sakė R. Šimašius, paklaustas, kaip pats pasielgtų E. Masiulio vietoje.

Remigijus Šimašius

Liberalas situaciją partijoje vadina krizine ir supranta, kad tai turės neigiamos įtakos Seimo rinkimų rezultatams.

„Be abejo, yra mestas labai rimtas šešėlis. Mano tikslas, kaip vieno iš partijos lyderio, parodyti labai aiškiai – šita partija, kaip organizacija apskritai įsikūrusi su sąžiningos politikos vėliava, visą laiką to standarto laikėsi, kad lygiai tas pats bus ir ateityje“, – sakė R. Šimašius.

Kaip ELTA jau rašė, STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui liberalui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui.

R. Šimašius teigė, kad jam E. Masiulio pažintis su „MG Baltic“ atstovais jokių įtarimų nekėlė.

„Aš žinau, kad jis pažįstamas buvo, bet kažkokie ryšiai, kurie sukeltų bent kokių įtarimų, man nežinomi. Už save galiu 100 proc. garantuoti, kad jokių ryšių ir derybų apie kokius nors projektus nėra šnekama, nežinau ir apie jokius ryšius, kurie būtų kitu lygmeniu. Jeigu STT pareigūnai turi tokių duomenų, jų pareiga yra tuos duomenis tirti, ir aš manau, kad jie sąžiningai atlieka savo darbą“, – sakė R. Šimašius.

E. Masiulis visą dieną buvo nepasiekiamas ne tik žurnalistams, bet ir partijos kolegoms.

„Mano žiniomis buvo atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai, kuriuose jis turėjo dalyvauti. Man jis irgi buvo taip pat nepasiekiamas, bet suprantu, kad tai yra standartinė procedūra tokiais atvejais“, – sakė R. Šimašius.

Pasirodžius informacijai apie STT tyrimą, meras į posėdį sukvietė ir koalicijos partnerius sostinės savivaldybės taryboje.

„Aš esu labai dėkingas koalicijos partneriams, kad jų požiūris yra šiuo atveju toks, kad (...) jeigu Vilniuje viskas vyksta gerai, skaidriai ir aiškiai, mes lygiai taip pat kaip dirbome anksčiau, taip ir dirbame“, – sakė R. Šimašius.