Ketvirtadienį per slaptą balsavimą jo kandidatūrą parėmė 93 Seimo nariai, 15 buvo prieš, 2 biuleteniai sugadinti.

Pasak V. Gedvilo, P. Auštrevičius yra aktyvus politikas, įkūręs Europos klubą, turintis politinio ir tarptautinio darbo patirties.

"P. Auštrevičius pasižymi aukšta politine kultūra, geru humoro jausmu. Manau, jis sugebės puikiai atstovauti Seimui, kai pirmininkausime ES Tarybai", - sakė V. Gedvilas, pristatydamas kandidatą.

Kreipdamasis į kolegas P. Auštrevičius pažymėjo, kad šie metai Lietuvai bus ypatingi, savotiško Europos krikšto metai, nes kol šalis nepirmininkavo, ji "laikoma neapsitrynusi". "Mūsų laukia įdomus ir pilnas iššūkių laikotarpis", - sakė P. Auštrevičius.

Pasak jo, jeigu būtų paskirtas, jam nebus reikalingas papildomas Seimo automobilis. Politikas taip pat nenorėtų erdvesnio kabineto. "Tikiuosi, kad manęs neiškeldinsite iš mano dabartinio kabineto", - sakė P. Auštrevičius. Jis užtikrino, kad turės laiko ir darbui Europos klube.

Anksčiau Seimo Pirmininko pavaduotojais yra išrinkti: pirmasis pavaduotojas "darbietis" Vytautas Gapšys, konservatorė Irena Degutienė, socialdemokratai Gediminas Kirkilas ir Algirdas Sysas, "tvarkietis" Kęstas Komskis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius.

Pernai gruodžio 6 d. Seimas ypatingos skubos tvarka patikslino Seimo statutą, nustatydamas, kad Seimo Pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni. Pataisos teiktos atsižvelgiant į didėjantį darbo krūvį artėjant Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai 2013-aisiais.