Pajūryje rugpjūtį beveik visas dienas lijo, tačiau paskutinis vasaros savaitgalis pradžiugino gerais orais. Todėl žmonės iškart suskubo galbūt paskutinį kartą šiais metais paplūdimyje pasimėgauti saulės voniomis.

Oro temperatūra Palangos paplūdimiuose šeštadienio popietę buvo 22 laipsniai šilumos, saulė nesislėpė už debesų, todėl daugybė žmonių prie jūros mėgavosi tokia gamtos dovana.

Palangos paplūdimiai, ypač tarp centrinės gelbėjimo stoties ir jūros tilto, buvo tokie sausakimši, jog priminė skruzdėlyną.

Poilsiautojai į paplūdimius atsinešė ir palapinių, ir pripučiamų baseinų vaikams. Nors ir paplūdimio kavinėse netrūko lankytojų, tačiau buvo matyti, jog nemažai žmonių taupo pinigus, nes į pliažą atsinešė savo maisto, gėrimų.

Prie jūros tilto esanti paplūdimio kavinė bene pirmoji legalizavo pasinaudojimo tualetu paslaugą. Nors visose paplūdimio kavinėse ne jų lankytojams už pasinaudojimą tualetu reikia susimokėti eurą ar du, labai dažnai kasos kvitas nėra duodamas. Minėtoje kavinėje kasos aparatas buvo pastatytas netoli tualeto, o prie jo dirbo akivaizdžiai pilnametystės nesulaukęs jaunuolis.

Jis paaiškino, kad kavinės lankytojai atsineša čekį iš kavinės, kurį parodžius, yra įleidžiami į tualetą, o kiti – susimoka ir gali pasinaudoti. Beje, prie tualeto buvo kelių žmonių eilė, nors už keliasdešimt metrų, priekopyje yra nemokamas viešasis tualetas.

J. Basanavičiaus gatvėje žmonių vaikščiojo tiek, jog sunku buvo prasilenkti. Verslininkai pasinaudojo poilsiautojų antplūdžiu ir jokių nuolaidų netaikė. Pavyzdžiui, šaltibarščiai kainavo ir 2, ir 3 eurus, o kai kuriose kavinėse teko pakloti dar daugiau.

Labiau nei šaltibarščių kaina, kuri visus stebino sezono pradžioje, šįkart šokiravo vienoje kavinėje siūlomos dienos sriubos kaina. Burokėlių sriuba kainavo 3 eurus, kai įprastai dienos sriuba kainuoja 1,2-1,5 euro.

Porcija cepelinų buvo galima sukirsti už 3,5-4 eurus. Dienos pietūs daugelyje kavinių kainavo 4,5 euro.

Pliaže pasikaitinę poilsiautojai kone užgulė tas J. Basanavičuaus gatvės kavines, kurios yra arčiau jūros. Alėja einant Vytauto gatvės link kavinėse jau buvo gerokai mažiau lankytojų. Eilės buvo susidariusios kone prie visų kioskelių, kuriose galima įsigyti greitų užkandžių.

J. Basanavičaus gatve vaikštinėjantys žmonės ne tik pasinėrė į siūlomas pramogas, bet ir smalsavo, ką bus galima nuveikti vakare.
Kavinė, kurioje įprastai dainuodavo Vitalija Katunskytė, skelbė, jog šeštadienio vakare muzikinis vakaras bus nemokamas, tačiau koncertuos ne V. Katunskytė, nes atlikėjos net reklaminių plakatų nebebuvo.

Kitoje kavinėje, kurioje koncertuoja Tikroji išdykėlė ir Svajoklis, už kelių valandų programą vakare klientai turi susimokėti po 2 eurus.

Tačiau verslininkai nebuvo nusiteikę itin optimistiškai, kad ir vakare bei sekmadienį kavinės bus užpildytos.

Palangoje šeštadienį buvo sunku rasti vietą pasistatyti automobilį. Užimtos buvo net tos vietos, kur stovėjimas yra mokamas ir kainuoja brangiausiai.

Palangiškiai iš savo patirties žino, kad jei Palangoje yra daug automobilių, tai reiškia, jog vakare žmonės išvažiuos namo – jie atvažiavo tik pasikaitinti prie jūros.

Tuo buvo galima įsitikinti ir dėl to, kad tik vienoje vietoje pavyko užfiksuoti užrašą, jog name, kuriame nuomojami kambariai, vietų nėra. Daugelis butų, apartamentų nuomotojų specialiai jiems skirtoje aikštelėje poilsiautojus „medžiojo“ dar ir šeštadienio popietę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)