Krikščionybės tradicijoje lapkričio 30-ąją minimas Šv. Andriejus - Advento pradžia, tad DELFI domėjosi, kas buvo šis šventasis.

Iš Evangelijos žinoma, kad prieš tapdamas Jėzaus mokiniu Andriejus kurį laiką buvo Jono Krikštytojo mokinys. Jėzaus sekėju jis tapo tą dieną, kai Jonas Jordane krikštijamą Jėzų pavadino Dievo avinėliu.

Pasak Evangelisto Jono, Andriejus buvo pirmasis Jėzaus pašauktas apaštalas, dėl to Bizantijos Bažnyčios liturgijoje jis vadinamas pirmuoju pašauktuoju - „Protoklitos“.

Nuo seniausių krikščionybės laikų Andriejus gerbiamas kaip Kristaus mokslo skelbėjas graikams. Iš Jeruzalės per Antiochiją į Romą atvykęs jo brolis Petras tapo visuotinės Bažnyčios ganytoju.

Abu broliai buvo nukryžiuoti, ir abu budelių prašė kitokių kryžių, negu Kristaus, nes jautėsi neverti mirti prikalti prie tokio pat kryžiaus.

Apaštalas Petras buvo nukryžiuotas žemyn galva. Tos formos kryžius, ant kurio buvo nukryžiuotas Andriejus, iki mūsų dienų vadinamas Andriejaus kryžiumi. Abu brolius siejo ne tik kraujo ryšys, bet ir kryžiaus mirtis, tad šiandien jų brolybė simbolizuoja Romos ir Konstantinopolio sostų vienybę.