Tokiam tradiciniam žygiui pėsčiomis po Vilniaus gatves iš anksto sudaromas maršrutas. Taigi pernai fotografai nusprendė pro objektyvą pažvelgti į sostinės Šnipiškių rajoną, jo prieigas, žingsniavo Rinktinės gatve ir Neries krantine.

Šiemet, pasibaigus projektui „Vilnius – Europos kultūros sostinė“, paskutinę metų dieną fotoaparatų savininkai žingsniuos pro įdomesnius VEKS objektus: susitikę 10 valandą prie „KultFlux“ platformos patrauks prieštaringai vertinamo „Vamzdžio“ Neries krantinėje link, fotografuos Nacionalinę galeriją ir jos prieigas, žingsniuos pro krizės ištuštintus „Vilniaus vartus“ ir Gedimino prospektu patrauks Rotušės aikštės link. Kaip jau tapo įprasta, maršruto ilgis kasmet sudaro apie penkis kilometrus ir yra apeinamas per porą valandų.

Dalyvauti gali kiekvienas fotoaparato turėtojas, nepriklausomai nuo savo įgūdžių, turimos aparatūros, amžiaus ar požiūrio. Netgi nebūtina mėgti kalbėti apie fotografiją, galima tiesiog žingsniuoti ne grupelėje ir savo vaizdus fiksuoti solo. Tad ir didelės prasmės sumanyme ieškoti neverta – būreliui mėgstančių fotografiją žmonių tai tiesiog laikas susitikti kasmet matomus bičiulius, padiskutuoti apie mėgstamą užsiėmimą ar tiesiog sudalyvauti kolektyvinėje treniruotėje, nebyliai pasivaržant su aplinkiniais.

Vilniaus vaizdas prieš metus arba paskutinė 2008 metų diena sostinėje: