Keliose uždarose ir atvirose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse, didžia dalimi sudarytose iš druskininkiečių bei kilusių iš šio kurorto asmenų, gyvenančiuose kituose miestuose maždaug prieš savaitę buvo patalpinti to paties turinio pranešimai.

„Jau kurį laiką stebiu pranešimus apie juodos spalvos naują mašiną „BMW“ arba „Mercedes“ markės, tamsintais langais, bei dviem tamsaus gymio vaikinais sėdinčiais priekyje, kurie lėtai važinėja po Panevėžio, Marijampolės ir Alytaus miestus , bei kabinėjasi prie moterų, vaikų, bando įsitempti į mašiną. Šiandien tokią mašiną pastebėjau savo namo kieme, prie „Saulės“ mokyklos. Jie stabtelėjo prie mano mašinos kol ruošiausi važiuoti į parduotuvę, vėliau mačiau kaip įsuko į garažų teritoriją, dar vėliau į aikštelę už „Trolių picos". Akivaizdu, kad miesto nepažįsta, apžiūrinėja skersgatvius. Būkite labai labai atsargūs. Nevaikščiokit vieni, perspėkite vaikus, kad vaikščiotų grupelėmis. Atsarga gėdos nedaro“,- rašė druskininkietė D.M.

Vėliau ji papildė žinutę, kad paslaptingasis juodas automobilis vis dėlto yra ne „BMW“, o C klasės „Mercedes Benz“.

Druskininkiečiai suskubo dalintis šia žinia feisbuke, pasakoti ją vieni kitiems namie ir darbovietėse, o netrukus tai jau darėsi panašu į paniką. Rūpestingiausi tėvai savaitgalį išvis neleido savo vaikų į kiemą.

Įtampai augant pasipylė pranešimai apie Druskininkų savivaldybės Viečiūnų miestelyje tariamai pagrobtus du vaikus, nors policijos skelbiamose įvykių suvestinėse apie tai neužsiminta.
Jeigu kas ir bandė raminti aistras, labiausiai susijaudinę jaunos mamytės jų nė neketino klausytis.

„Kai kalba krypsta į vaikų saugumą – nėra nieko perdėto. Yra tik atsarga, kuri niekam nepamaišo! Pasidomėkit kiek per metus dingsta vaikų, iš tokių šalių, prekyba vaikais ir moterimis visada buvo ir bus“, - teigė druskininkietė Odeta P.

Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Edgaras Suchanekas patvirtino, kad šie pranešimai pasiekė ir kurorto pareigūnus.

„Norime patikinti druskininkiečius ir visą bendruomenę, kad policijos pareigūnai nedelsdami patikrino šią žinią. Praėjusią ir šią savaitę tikrinamos visos įtartinos transporto priemones, atitinkančios nurodytus požymius“,- sakė E.Suchanekas.

Jo teigimu, buvo patikrintas juodos spalvos „Mercedes Benz“ automobilis, kurį vairavo, pasak vyriausiojo tyrėjo, „du tamsaus gymio vyriškiai“.
Paaiškėjo, kad atvykėliai ne grobė moteris ir vaikus, o bandė pardavinėti įvairius virtuvinių peilių bei puodų komplektus.

„Policija nesiima vertinti šių daiktų kokybės“,- korektiškai apie juos atsiliepė E.Suhanekas.

Automobilio vairuotojas ir kartu važiavęs keleivis buvo įspėti, jog yra stebimi.

„Pranešame, kad policija neturi pasitvirtinusios informacijos, jog įtartino automobilio vairuotojas bei keleivis priekabiauja prie moterų ar kaip nors skriaudžia vaikus. Nėra registruotas ir nė vienas įvykis, susijęs su tokiais atvejais,“- sakė vyriausiasis tyrėjas.
Jis įsitikinęs, kad panika mieste sukelta visiškai be reikalo, nors pripažįsta, kad gyventojams visiškai prarasti budrumo nevertėtų.

„Patikiname, kad Druskininkų policijos komisariato pareigūnai stebi situaciją ir deda visas pastangas, kad Druskininkų savivaldybėje aplinka būtų saugi tiek vietos gyventojams, tiek miesto svečiams“,- ramino aistras E.Suchanekas.