Rinkimų favorite laikoma antrosios kadencijos siekiant prezidentė Dalia Grybauskaitė deklaravo turinti turto už iš viso 2,45 mln. Lt: privalomas registruoti turtas įvertintas beveik 429 tūkst. Lt, verrtybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyrika – 1,2 mln. Lt, piniginės lėšos – 814,66 tūkst. Lt.

Tai naujausi kandidatų turto duomenys. Pernai spalį viešintos politikų ir valstybės tarnautojų deklaracijos už 2012 metus. Kandidatai prezidento rinkimuose turtą ir pajamas deklaruoja už 2013 m. Per metus D. Grybauskaitės turtas padidėjo apie 100 tūkst. Lt: ankstesnėje turto deklaracijoje prezidentė nurodė sukaupusi beveik 2,34 mln. Lt.

Prezidentės metinės pajamos pernai sudarė daugiau nei 388 tūkst. Lt, pajamų mokesčio ji sumokėjo už 44,55 tūkst. litų.

Prezidentės deklaruoti vertybiniai popieriai – tai Vyriausybės vertybiniai popieriai, į kuriuos ji investuoja jau ne vienerius metus. D. Grybauskaitė VRK deklaravo 2010-2013 m. atlikusi penkis jų įsigijimo sandorius už daugiau nei 1,2 mln. Lt.

Z. Balčytis nusipirko dvi naujas mašinas

Zigmantas Balčytis
Milijonieriumi galėtų vadintis ir socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis. Jo sąskaitoje – turtas už 657 tūkst. Lt ir 487 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis. Tiesa, iki tikro milijonieriaus statuso Z. Balčyčiui dar trūksta.

Jis VRK deklaravo turįs gautų ir negrąžintų paskolų už iš viso 304,9 tūkst. Lt.

Europarlamentaro metinės pajamos – beveik 330 tūkst. Lt. Pajamų mokesčio grafoje mirga nuliai, mat algą Z. Balčytis gauna ne iš Lietuvos biudžeto.

Interesų deklaracijoje Z. Balčytis nurodo pernai lizingo būdu įsigiję du automobilius. Vieno sandorio vertė – 54,53 tūkst. Lt, kito – 123,53 tūkst. Lt.

A. Paulauskas truputį nuskurdo

Artūras Paulauskas
Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas turto deklaravo už iš viso 927,31 tūkst. Lt. Privalomas registruoti turtas įvertintas 186,69 tūkst. Lt, vertybiniai popieriai, meno dirbiniai ir juvelyrika – 310,65 tūkst. Lt, politiko santaupos – kiek daugiau nei 430 tūkst. litų.

Palyginti su deklaracija už 2012 m., A. Paulauskas truputį nuskurdo. Ankstesniais metais „darbietis“ deklaravo turto už iš viso 956 tūkst. Lt. Tiesa, milijonieriumi jis save laikyti gali. Politiko žmona Jolanta Paulauskienė taip pat turi turto už daugiau nei 240 tūkst. Lt – bent jau tokie duomenys mirgėjo šeimos turto deklaracijoje už 2012 metus.

V. Tomaševskis gyvens naujame name?

Valdemaras Tomaševskis
Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis deklaravo turto už iš viso 647,76 tūkst. Lt. Tai gerokai mažiau nei deklaracijoje už 2012 m. Tada europaralamentaras deklaravo bendrą 885,57 tūkst. Lt sumą.

V. Tomaševskio metinės pajamos – tokios pat, kaip Z. Balčyčio. Europarlamentaras per metus uždirbo 330 tūkst. Lt.

Kur dingo daugiau nei 200 tūkst. Lt? Na, politikas deklaravo, kad jo sutuoktinė į statybas pernai įmerkė net 170 tūkst. litų. Už tokią sumą dviem sandoriais užsakytos statybų paslaugos iš bendrovės „Kramas Statyba“.

B. Ropė atrodo kukliai, N. Puteikis skundžiasi piktybišku skolininku

Bronis Ropė
Valstiečių-žaliųjų partijos lyderis Ramūnas Karbauskis – multimilijonerius. Tačiau šios partijos kandidatas prezidento rinkimuose Bronis Ropė turtais neblizga.

B. Ropės deklaracijoje – turto už beveik 402 tūkst. Lt ir 28,47 tūkst. Lt negrąžintų paskolų. Ignalinos mero metinės pajamos – 79,64 tūkst. Lt.

Valstiečių-žaliųjų kandidatas – mažiausiai turto deklaravęs pretendentas į prezidento postą.

Naglis Puteikis
Nestipriai B. Ropę lenkia Seimo narys, buvęs konservatorius Naglis Puteikis. Jo sąskaitoje – apie 425,5 tūkst. Lt turto. Dar 14,4 tūkst. Lt N. Puteikis yra paskolinęs kitiems asmenims. Tiesa, šia paskola Seimo narys nesidžiaugia. N. Puteikis savo deklaracijoje skelbia, kad „Ričardas Savickas yra skolingas 14700 Lt ir jų negrąžina“.

Seimo nario pajamos – kiek daugiau nei 97 tūkst. Lt.