Kaip rodo antradienį Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtos 2013 metų turto deklaracijos, turtingiausias parlamentaras yra socialdemokratas Bronius Bradauskas, kuriam šią poziciją šiemet užleido į Europos Parlamentą išrinktas Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

B.Bradauskas nurodo sukaupęs 26,85 mln. litų, jo sutuoktinė - dar 2,95 mln. litų vertės turto ir santaupų. 850 tūkst. litų politikas yra paskolinęs. Daugiausia jo ir žmonos turtą sudaro akcijos (11,75 mln. litų) ir nekilnojamas turtas (apie 10,5 mln. litų).

Kęstutis Glaveckas
Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas su žmona turi turto ir santaupų už 13,63 mln. litų. Didesnę šeimos turto dalį - 9,85 mln. litų - deklaravo jo žmona, buvusi parlamentarė Rūta Rutkelytė. Daugiausia Glaveckų turto sudaro nekilnojamasis turtas (beveik 8,5 mln. litų) ir žemės sklypai (3,4 mln. litų).
„Darbietė“ Vilija Filipovičienė sukaupė 8,85 mln. litų turto ir santaupų bei nurodė paskolinusi 43 tūkst. litų ir pasiskolinusi 17 tūkst litų. Jos vyras deklaravo turintis per 61 tūkst. litų turto. V.Filipovičienės šeima valdo daugiau nei 5,5 mln. litų vertės žemės sklypus bei nekilnojamojo turto už daugiau nei 2,2 mln. litų.
Vilija Filipovičienė

Milijono litų sumą viršija ir dar daugiau nei trijų dešimčių parlamentarų turtas, vienuolika turi Darbo partija, dešimt jų - socialdemokratų gretose.

Pateiktų deklaracijų duomenimis, vienas neturtingiausių parlamentarų - su „Drąsos kelio“ sąrašu į Seimą išrinktas, šiuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai Seime priklausantis Valdas Vasiliauskas. Jis nurodo neturintis jokio turto, o jo sutuoktinė Gražina deklaravo sukaupusi 7,5 tūkst. litų santaupų.

Dar vienas „Drąsos kelio“ atstovas Jonas Varkala deklaravo 28 tūkst. litų santaupų ir turto, socialdemokratas Domas Petrulis deklaravo 35 tūkst. litų, o „darbietis“ Viktoras Fiodorovas - apie 45 tūkst. litų turto.

Į milijonierių sąrašą nepatenka ir Seimo pirmininkė, „darbiečių“ vadovė Loreta Graužinienė - ji kartu su vyru deklaravo daugiau nei 350 tūkst. litų turto ir nurodė turinti beveik 33 tūkst. litų paskolą.