Konkursas paskelbtas praėjus pusmečiui po to, kai direkcijos vadovė Vida Petiukonienė atsistatydino.

Kandidatai eiti šias pareigas kviečiami dokumentus teikti iki sausio 13 dienos.

„Vieni svarbiausių būsimo vadovo reikalavimų – išmanyti saugomų teritorijų sistemą ir jos valdymo pagrindus, valstybinių parkų struktūrą bei turėti ne trumpesnę kaip 3 metų darbo organizavimo patirtį pagal įgytą išsilavinimą. Bene populiariausia parkų gamtos pažinimo forma yra turizmas pėsčiomis ir dviračiais, tad ir iš naujo vadovo tikimasi, jog jis bus aktyvus, mėgstantis gamtą ir nevengiantis per parkų teritoriją dviračiu numinti“, – rašoma penktadienį išplatintame Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų plotas siekia apie 5 tūkst. hektarų.

Šiemet vasarą apžiūrėję šių parkų teritorijas iš oro ir ant žemės aplinkosaugininkai aptiko, kad nesilaikyta draudimų statyti gyvenamųjų namų šlaituose ar greta jų, kai kur sunaikintos reljefo formos, nesilaikyta Vilniaus bendrojo plano nuostatų, valstybinė žemė naudojama asmeniniams tikslams, neteisėtai užtverta valstybinė žemė ir miškas.

Taip pat nustatyta atvejų, kai parkuose įsikūrę asmenys užtveria kelius ir paprastiems parko lankytojams negalima patekti prie vandens telkinių.

Paaiškėjus šiems pažeidimams atsistatydino tuometinė direkcijos vadovė V. Petiukonienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)