Daugiau nei 11 tūkst. kv. metrų ploto pastato statybos, preliminariais skaičiavimais, kainuotų iki 23 mln. eurų.

Konkurso sąlygos numato, kad jo laimėtojas per 18-30 mėnesių turės pastatyti naują, Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkantį centrą su 50 ir 25 metrų plaukimo bei šuolių į vandenį baseinais, 1000 ir 200 vietų tribūnomis.

„Čia veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, sveikatinimo centrai, pirčių zonos. Viskas centre pirmiausia orientuota į kokybiškų sveikatinimo ir rekreacijos paslaugų teikimą“, – savivaldybės pranešime sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Architektūrinę naujojo centro idėją rengė bendrovės „Infes“ vadovaujama įmonių „Slangen+Koenis International B.V.“, „Cloud Architektai“, „Sweco Lietuva“ grupė.

Savivaldybė tikisi, kad rangos sutartis bus pasirašyta 2017 metų pavasarį, o baseinas iškils iki 2018 metų pabaigos.

Anksčiau planuota, kad Lazdynų baseino statybos metu veiks baseinas Fabijoniškėse, tačiau jo rangos konkursas įstrigo, kai Viešųjų pirkimų tarnyba dėl pažeidimų nurodė jį nutraukti – naują konkursą tikimasi paskelbti gruodį. Konkursą gegužę laimėjo įmonių „Vilmeta“, „Kaminta“, „Kortas“, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir ko“ grupė.

Prieš daugiau nei 30 metų statytas Lazdynų sporto centras yra vienintelis sostinėje, kuriame yra 50 metrų ilgio plaukimo takeliai.

2014 metų birželį naujo baseino statybą Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu.