Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) taip pat pateiks viešas veiklos ataskaitas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Vieša informacija apie žvalgybos institucijų veiklą bei grėsmes nacionaliniam saugumui teikiama kasmet vadovaujantis Žvalgybos įstatymo nuostatomis.

Pristatyme dalyvaus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Antrasis operatyvinių tarnybų departamento direktorius pulkininkas Alvydas Šiuparis, Valstybės saugumo departamento direktorius Gediminas Grina.

Pernai pristatytoje ataskaitoje VSD išskyrė Rusijos ir Baltarusijos žvalgybos bei saugumo tarnybų veiklą prieš Lietuvos interesus. Teigta, kad šias žvalgybos tarnybas domina Lietuvos vidaus ir užsienio politika, ekonomika ir energetika, Lietuvos žvalgybos tarnybos, strateginiai projektai, Lietuvos krašto apsaugos sistema, telekomunikacijų ir kibernetinė infrastruktūra.

Ataskaitoje pabrėžta, kad savo tikslams siekiama išnaudoti tautines mažumas, kurstyti etninę priešpriešą Baltijos valstybėse.

Lietuvoje šiuo metu vyksta du teismo procesai dėl šnipinėjimo Baltarusijos naudai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)