Tačiau ketvirtadienį darbą pradedančios pažinčių svetainės Susitikimai.lt sumanytoja Gražina Mongirdienė problemą mato kitur: „Tokios neigiamos nuostatos paprastai subrandinamos pažinčių portaluose susidūrus su vienadienių pažinčių ieškotojais, kurie turi nedorų ketinimų, šeiminių įsipareigojimų ar prisistato realiai neegzistuojančiais vardais“.

Kaip DELFI sakė G. Mongirdienė, katalikiška pažinčių svetainė eliminuos tokius asmenis, taip pat neregistruos Santuokos sakramentą turėjusių žmonių.

„Kai šeimoje krizė ir vienas iš poros atsiskiria, kitas lieka jo laukti. Galbūt net visą gyvenimą. Nepaskubėjęs kurti kitos šeimos tas sutuoktinis galbūt dar grįš pas teisėtąjį. Todėl mūsų registracijos anketoje ir yra grafa su klausimu, ar žmogus gali švęsti Santuokos sakramentą“, – paaiškino alternatyvios pažinčių svetainės kūrėja, pabrėždama, jog nenori prisiimti atsakomybės už šeimų griūtis.

Bendraus ne tik virtualiai

Pažinčių portalas veiks prie Susitikimai.lt klubo. Pastarojo tikslas – padėti suburti viengungius, norinčius sukurti šeimą ir ieškančius bendraminčių bendruomenės, taigi bendrauti bus galima ne tik virtualiai, bet ir klubo renginiuose.

„Pasaulyje ir Lietuvoje daugėja vienišų žmonių, – pastebi viešosios įstaigos „Susitikimai.lt“ direktorė G. Mongirdienė. – Daug netekėjusių merginų ir nevedusių vaikinų nerimauja, kad gali nesutikti patikimo gyvenimo draugo. Sunkiau naują gyvenimo palydovą susiranda našliai ir našlės. Laikui bėgant mažėja pasirinkimo galimybių, todėl daugelis pradeda skubėti ir neteisingai rinktis“, – pastebi ji.

Dažnai girdimas vyrų posakis: ,,Dabar nėra ką imti į žmonas, nes nebėra gerų merginų.“ Moterys neatsilieka: ,,Dabar nebėra vyrų, kurie patys būtų padorūs ir ieškotų dorų moterų.“ Tačiau iš tiesų Lietuvoje gausu puikių vyrų ir nuostabių moterų, tik reikia padėti jiems rasti vienas kitą, mano DELFI pašnekovė.

Tarp rėmėjų – garsūs Lietuvos žmonės

G. Mongirdienės ir bendraminčių tikslas – kad Susitikimai.lt taptų saugia, asmeniškai, socialiai, dvasiškai ir intelektualiai augančia bendruomene, kurioje skleistųsi gilūs tarpusavio ryšiai, kurtųsi laimingos santuokos.

Pažinčių klubo Susitikimai.lt iniciatyvinė grupė darbą pradėjo 2013 gegužę. Projekto idėją remia Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios rektorius kun. Rytis Gurkšnys, fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius, rašytoja Birutė Jonuškaitė, aktorė Dalia Michelevičiūtė, kino režisierius Audrius Stonys ir kiti iškilūs Lietuvos žmonės.

Tai jau antra katalikiška pažinčių svetainė Lietuvoje. Kaip rašė DELFI, pavasarį pradėjusią veikti naują internetinę pažinčių svetainę kitoLink.lt palaimino vyskupai.

Per pirmąją dieną užsiregistravo beveik 700 žmonių

Mintis sukurti bendravimo erdvę internete, kur galėtų susipažinti vieniši katalikai, prieš dešimt metų kilo Austrijoje. Taip gimė katalikiška pažinčių svetainė KathTreff.org, veikianti vokiškai kalbančiame regione – Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje – ir dabar turinti jau daugiau kaip 8 tūkst. registruotų narių.

Prieš porą metų iniciatyva ėmė plisti kitose Europos šalyse ir pasiekė Lietuvą.

KitoLink.lt startavo kovo 19 d. Bažnyčiai minint Jėzaus ir švč. Marijos globėją šv. Juozapą. Per pirmąją dieną svetainėje užsiregistravo beveik 700 žmonių.

Įdomu tai, jog net popiežiaus emerito Benedikto XVI tėvai susipažino per skelbimą laikraštyje. 1920 m. liepos 11 d. ponas Josephas Ratzingeris vyresnysis Altetingo moterų dienraštyje parašė: „Vidutinis tarnautojas, nevedęs, katalikas, 43 metų, norėtų susižadėti su gera katalike mergina, nepriekaištingos praeities, kuri mokėtų virti, taip pat siūti, pageidautinas kraitis, bet tai ne sąlyga.“

Tų pačių metų lapkričio 9 d. būsimojo popiežiaus tėvas Josephas vedė jo mamą Mariją.