„Šiandien VRK devyniems pirmadienį įregistruotiems pretendentams išdavė parašų rinkimo lapus, ir paleido priėjimą per portalą rinkejopuslapis.lt . Dėl saugumo priežasčių portale ribojamas vienu metu prisijungusių lankytojų skaičius. Rinkimų komisija, siekdama užtikrinti maksimalų „Rinkėjo puslapio“ saugumą stebi kiekvieno prie portalo prisijungusio vartotojo veiksmus“, – DELFI sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Pasak pirmininkės, matoma, kad šiandien portalas sulaukė didelio susidomėjimo.

„Per pirmąsias dvi valandas nuo elektroninio pasirašymo paleidimo ryte prie portalo prisijungė ir už pretendentus pasirašė daugiau nei 2,5 tūkst. piliečių. Šiuo metu matome, kad tai yra pati populiariausia per Elektroninės valdžios vartus teikiama elektroninė paslauga“, – sakė L. Matjošaitytė.

Pasak jos, šiuo metu ieškoma techninių sprendimų, kurie pagerintų prieigą prie galimybės elektroniniu būdu pasirašyti už kandidatus didesniam lankytojų skaičiui.

„Atsižvelgiant į tai, kad yra didžiulis susidomėjimas ir noras pasirašyti už pretendentus už kandidatus, kaip tik su paslaugos tiekėjais ieškome sprendimų, kaip būtų galima sudaryti galimybes prie portalo prisijungti dar didesniam lankytojų skaičiui“, – sakė L. Matjošaitytė.

Pasirašyti gali pavykti ne iš karto

Kaip jau DELFI rašė, pasirašyti už norimą kandidatą gali pavykti ne iš karto. Esant per dideliam lankytojų skaičiui, kai paspaudi ant remiamo kandidato, kad pasirašytum už jį, portalas grąžina į pagrindinį tinklapį.

Norintys įsiregistruoti kandidatais į prezidentus, pretendentai turi surinkti 20 tūkst. parašų. Pasirašyti, kai sistema veiks, turėtų būti galima ir internetu.