Taip teigė DELFI skaitytojas, komentaruose pasidalijęs asmenine patirtimi: jei ne dvasios, jis 1969 metų žiemą būtų žuvęs. Tuomet tarnavo kariuomenėje ir pasiklydo kariniame poligone prie Karaliaučiaus.

„Apie 2 valandą nakties, kai jau visai nusivariau nuo kojų, miške prisėdau po medžiu pailsėti, o buvo 23 laipsniai šalčio. Prisnūdau, bet iš miego pažadino kažkieno garsus švilpimas. Pamačiau du nepažįstamus vyrus – vienas jų buvo be rankos ir nešėsi pjūklą. Antrasis turėjo kirvį. Prisiartinę jie liepė stotis, nes sušalsiu mirtinai. Ištiesė ranką, kad galėčiau įsitverti ir atsistoti, tačiau aš užgriebiau tik orą“, – prisiminė vyriškis.

Kažkodėl visai nenustebo, sako, buvo mirtinai išvargęs. „Tada jie parodė kryptį, kuria turiu čiuožti su slidėmis, ir pasakė, kad už 6 kilometrų rasiu sodybą, kur galėsiu apsistoti. Jei šeimininkai naktį nenorės įsileisti, liepė pasakyti, kad siuntė Petras su Jonu. Paskui kažkaip jie netikėtai prapuolė. Norėjau eiti kartu, bet jie pasakė kad man ten negalima. Neliko nieko kito, tik čiuožti nurodyta kryptimi ir tikrai po keliolikos minučių pamačiau sodybą“, – pasakojo DELFI skaitytojas.

Beldėsi į duris, bet niekas neatidarė. Prisiminęs, ką kalbėjo sutikti vyrai, pasakė kieno vardu prašosi įleidžiamas. Po to kaip mat atsilapojo prieangio durys ir pasirodė senyvas vyras su kirviu rankose. Paklausė kur juos matė.

„Pasakiau, kad miške už kokių 6 kilometrų nuo namo ir kad minėjo netrukus galėsią juos aplankyti. Gavau ir nakvynę, ir vakarienę nors jau buvo gili naktis. Ryte jie palydėjo mane iki traukinio, kuris vežė iki dalinio. Atsisveikindami pasakė, kad tai buvo jų sūnūs, kuriuos 1944 metais sušaudė rusai, pagavę miške kertant malkas“, – pasakojo vyras.

Skaitytojo teigimu, po to jo niekas neįtikins, kad dvasios neegzistuoja, nors ir kokiais moksliniais titulais dangstytųsi.

Egzorcistas: sunku pasakyti, kas tai buvo – angelai ar piktoji dvasia

„Angelai gelbsti ir gali rasti visokių būdų žmogui pagelbėti. Tik tiek, kad šiuo konkrečiu atveju vienareikšmiškai nepasakysi, ką – angelus ar piktąsias dvasias tas žmogus sutiko. Reikia žiūrėti į tolesnį jo gyvenimą“, – DELFI komentavo vienas iš kelių Lietuvos egzorcistų, kunigas Arnoldas Valkaukas.

Pasak dvasininko, angelai visada šalia mūsų, su jai net nereiki ieškoti ryšio. „Angelų pagalba aš net neabejoju, tačiau ar šiuo konkrečiu atveju būtent jie veikė – nesu tikras. Gali būti, jei žmogų išgelbėjo ir iš jo neatėmė tikėjimo, nieko už tai iš jo nereikalavo. Tačiau ar pasakotojas matė viziją, ar iš tiesų sutiko žmones – kitas klausimas“, – sakė kun. A. Valkauskas.

Pasak egzorcisto, piktoji dvasia meluoja ir apgaudinėja. Angelo dvasia ištikimai tarnauja Dievui ir į Jį kreipia žmogų.