Vos keletas politikų panaudojo mažiau nei pusę parlamentinei veiklai galimų išleisti pinigų. „Tvarkietis“ Stasys Brundza teišleido 104 eurus telekomunikacijų paslaugoms apmokėti. Konservatorė parlamento vicepirmininkė Irena Degutienė panaudojo 1463 eurus, socialdemokratas premjeras Algirdas Butkevičius - 1217, jo partijos kolega Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas - 2141, Seimo vadovė „darbietė“ Loreta Graužinienė - 2180 eurų.

Nuo sausio iki rugsėjo parlamentinei veiklai politikai turėjo po 6350 eurų.

Didžiausia šių lėšų dalis teko Seimo narių automobilių nuomai, eksploatacijai, draudimui. Apie dešimt parlamentarų šiam tikslui panaudojo praktiškai visus parlamentinei veiklai skirtus pinigus.

Politikai pinigus taip pat leido viešosios informacijos tiekėjų paslaugoms pirkti, gėlėms suvenyrams, savo ataskaitoms spausdinti ir platinti, biuro, kompiuterinės technikos nuomai ir kt.

Socialdemokratas Edvardas Žakaris beveik visas parlamentinei veiklai skirtas lėšas - 5297 eurus - panaudojo viešosios informacijos rengėjų paslaugoms pirkti. Jo partijos kolegos Arvydas Mockus bei Aleksandras Zeltinis tam tikslui išleido atitinkamai 2748 ir 2380 eurų. Už daugiau kaip 1 tūkst. eurų šias paslaugas pirko socialdemokratai Mindaugas Bastys, Andrius Palionis, Artūras Skardžius, „darbiečiai“ Šarūnas Birutis, Kęstutis Daukšys, „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

Socialdemokratė Kristina Miškinienė 2323 eurus išleido gėlėms ir suvenyrams, jos kolegos Albinas Mitrulevičius ir Milda Petrauskienė - atitinkamai po 1443 bei 1308 eurus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Rima Baškienė - 1057 eurus.

Keletas Seimo narių šiemet parengė ir išplatino ataskaitas savo rinkėjams. Už tai jie mokėjo nuo 400 iki 2700 eurų. Brangiausiai - 2696 eurus - ataskaitos spausdinimas ir platinimas kainavo konservatoriui Liutaurui Kazlavickui.

Socialdemokratė Alma Monkauskaitė už 1478 eurus išnuomojo transporto ekskursijoms į Seimą.

Penki Seimo nariai nurodė, kad už parlamentinei veiklai skirtas lėšas apmokėjo savo nakvynę užsienyje ir kelionės išlaidas. „Darbiečiai“ Vytautas Gapšys tam skyrė 1445 eurus, Vydas Gedvilas - 1009, Seimo pirmininkė L.Graužinienė - 845, konservatoriai Vytautas Juozapaitis - 606, Emanuelis Zingeris - 168 eurus.

Parlamentinei veiklai skirtus pinigus gana aktyviai naudojo ir ministrai, kuriems suteiktas tarnybinis transportas. Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė išleido visą - 6350 eurų - sumą, krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas panaudojo 6262 eurus, kultūros ministras „darbietis“ Š.Birutis - 5402, sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė - 4092 eurus.

Taupesni buvo tik teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis ir jo partijos kolega susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Pirmasis išleido 3231 eurą, antrasis - 3470 eurų.

Seimo nariai kas mėnesį atsiskaitytinai gauna 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio sumą su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms. Yra nustatyta tvarka, kokias prekes ir paslaugas galima už jas pirkti. Ataskaitas, kur panaudojo pinigus, parlamentarai kas ketvirtį teikia Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.