"Daugelį metų dirbdami su dokumentais, pasirašytais Seimo pirmininko, gerai pažįstame jo parašą, todėl galime teigti, kad šis parašas, kaip ir pati demonstruojama sutartis, yra suklastoti ir parengti šmeižimo tikslais prasidedančios rinkimų kampanijos išvakarėse", rašoma kreipimesi į Generalinį prokurorą Kazį Pėdnyčią.

Dokumentą pasirašė konservatoriai Algirdas Katkus, Petras Šakalinis, Alfonsas Andriuškevičius, Vilija Aleknaitė - Abramikienė, socialdemokratas Rolandas Zuoza ir jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius.

Nors šiems parlamentarams nekyla abejonių, jog klastotėje yra ne V. Landsbergio parašas, jie norėtų, kad tai būtų atitinkamų institucijų patvirtinta arba paneigta.

Skandalingai pagarsėjęs verslininkas J. Urka viešai paskelbė, kad Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis jam penkerius metus neva skolingas 100 tūkst. JAV dolerių ir pareiškė ketinąs dėl šios skolos išieškojimo kreiptis į teismą.

J. Urka kaip V. Landsbergio skolos įrodymą spaudai pateikė 1995 metų gegužės 20 diena datuotą "paskolos sutartį". Tačiau joje nėra tokioms sutartims būtinų rekvizitų - skolintojo ir skolininko adresų, asmens kodų bei kt. Net tariamas V. Landsbergio parašas nepanašus nė į vieną jo parašą ant Seimo pirmininko pasirašytų dokumentų.

J. Urkos teigimu, V. Landsbergio vardu pinigus iš jo skolinosi jau miręs Seimo narys akademikas Raimundas Rajeckas.

V. Landsbergis kategoriškai paneigė kada nors skolinęsis pinigų iš verslininko J. Urkos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją