P.Gražulis yra ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys. Opozicija bandė priešintis prieštaringais pareiškimais pagarsėjusio P.Gražulio skyrimui į Etikos ir procedūrų komisiją, bet nesėkmingai.

P.Gražulis sako, jog svarstant jo klausimą komisijoje nusišalins, tačiau pažeidėju nesijaučia.

"Aš tikrai nesijaučiu ką nors pažeidęs, nes pasisakiau ir manau, kad homoseksualių santykių propagavimas yra nusikaltimas, kuris daro ypatingai didelę žalą vaikams ir paaugliams, ir tikrai kovoju, teikiu įstatymo pataisas, kad tas propagavimas būtų uždraustas, ir tikrai nematau, kad kažkaip būčiau pažeidęs etiką", - BNS sakė P.Gražulis.

"Komisija kada mane svarstys, turėsiu nusišalinti, neturėsiu teisės balsavime dalyvaut", - į klausimą, ar ketina nusišalinti svarstant jo klausimą, atsakė P.Gražulis.

Pareigūnai mano, kad P.Gražulis liepos 27 dieną vykusio renginio metu pažeidė Lietuvos valstybės politikų elgesio kodeksą, nesilaikė šio kodekso 4 straipsnyje įtvirtintų pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo principų, praneša NPPSS.

"Savo elgesiu viešoje erdvėje jis sąmoningai pasirinko netinkamas išraiškos priemones savo nepasitenkinimui seksualinių mažumų atžvilgiu išreikšti, taip pažeidė viešąją tvarką, menkino, įžeidinėjo ir šmeižė policijos pareigūnus, priešinosi pareigūnams ir nevykdė jų teisėtų reikalavimų", - rašoma kreipimesi.

"P.Gražulio veiksmai panaudojant prieš pareigūnus smurtą rodo nepagarbą policijai, skatina kitus asmenis nesiskaityti su teisėtais pareigūnų nurodymais ir yra nesuderinami su Seimo nario statusu", - teigia NPPSS.

Prieš eitynes "Už lygybę" Vilniuje liepos 27 dieną P. Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P. Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Be skiros baudos P. Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P. Gražulio teisinę neliečiamybę.

Parlamentaras sako eitynėse nukentėjęs nuo policininkų.