Šiais metais pareigūnų premijavimui bus skirta penki milijonai litų. Kiekvienas pareigūnas, prisidėjęs prie kontrabandininkų išaiškinimo, prekių sulaikymo galės tikėtis iki keturių savo vidutinių darbo užmokesčių premijos, jei statute nenumatyta kitaip. Negalės būti skatinami tarnybų vadovai ir tarnybines nuobaudas turintys pareigūnai.

„Sąrašas žmonių bus pateikiamas komisijai, kuriai vadovauju aš, komisijos rekomendacija rengiamas vyriausybės nutarimas dėl asignavimų paskirstymo, tada institucijos vadovas spręs, kokio dydžio bus taikoma premija“, - po vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis. Anot jo, pareigūnai kandidatuoti į premijas galės iš karto, kai visa ikiteisminio tyrimo medžiaga bus perduota teismui. Anot D.Matulionio, teismo sprendimo sulaukti nereikės, užteks tiek, kad kontrabandinės prekės bus „išimtos iš rinkos“.

Remigijus Šimašius, teisingumo ministras, sako nesąs labai pozityviai nusiteikęs dėl tokio pasiūlymo. Jo nuomone, reikia ne tik premijuoti gerai dirbančius, bet ir priversti pasitaisyti prastai dirbančius.

„Turiu tam tikros skeptiškumo, pareigūnai, kurie yra įdarbinti kovoti su kontrabanda, tai ir daro - tai jų darbo dalis. Bėda, kad tie, kurie ne per daug ką veikia savo tarnyboje gali gerai gyventi už savo atlyginimą. (...) Tikiuosi, tai (premijos) neišvirs į eilinį priedą prie algos“, - sakė R. Šimašius.

Į premijas galės pretenduoti VSAT, policijos, prokuratūros, FNTT, STT ir muitinės pareigūnai.