"A. Zuokui atvirai pripažinus, kad jo valdoma Vilniaus miesto savivaldybė tampa nemoki, natūralus žingsnis yra mero politinės atsakomybės reikalavimas. TS-LKD frakcijai pradėjus konsultacijas dėl interpeliacijos merui užregistravimo su kai kuriais tarybos nariais, didžiausiais mero gynėjais netikėtai tapo opozicijoje formaliai esantys Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovai, teigdami, kad Vilniaus bankrotas gali palaukti, o merui reikia leisti dirbti toliau", - pranešime spaudai cituojamas TS-LKD frakcijos Vilniaus miesto taryboje seniūnas Valdas Benkunskas.

Jo vertinimu, toks A. Zuoko saugojimas nuo atsakomybės ir akivaizdus paramos jam demonstravimas leidžia teigti, kad vienintelė opozicinė frakcija sostinės taryboje yra TS-LKD, o visi kiti tarybos nariai tiesiogiai ar ne taip akivaizdžiai, bet yra A. Zuoko kontroliuojami.

Pasak V. Benkunsko, opozicijoje dirbančių politikų požiūriai dėl nepasitikėjimo procedūrų inicijavimo sostinės vadovams išsiskiria ne pirmą kartą.

Kadencijos pradžioje teisėsaugos institucijoms pareiškus įtarimus Vilniaus vicemerui socialdemokratui Romui Adomavičiui dėl korupcinio nusikaltimo, TS-LKD frakcija inicijavo vicemero atstatydinimo procedūrą, tačiau ir tuomet Tvarkos ir teisingumo atstovai atsisakė prisidėti prie interpeliacijos, taip ją sužlugdydami.

Norint pareikšti nepasitikėjimą meru ar vicemeru, reikia surinkti mažiausiai 17 savivaldybės tarybos narių parašus. Konservatorių frakcijoje dirba 10 politikų. Iš viso sostinės taryboje yra 51 narys.