Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento Komunalinio ūkio poskyrio vedėjas Saulius Valickas teigia pripažįstantis, kad viešasis tualetas prie Prezidentūros būtų gerai. Tačiau, pasak jo, tam priešinasi paveldosaugininkai, įsitikinę, kad tualetas Senamiestyje nederėtų.

Savivaldybės atstovas pastebi, kad dažniausiai besišlapinantys ant Prezidentūros sienos įkliūva baruose besilinksminantys užsieniečiai. Jiems savivaldybė pataria gamtinius reikalus atlikti bare arba eiti į už 600 m. esantį viešąjį tualetą Sereikiškių parke.

„Jeigu savivaldybė pateiktų projektinius pasiūlymus, kurioje vietoje jie tualetus numato ir kaip architektūriškai išsprendžia tualetą, žiūrėtume, kad tai mažiausiai žalotų. Gal ir yra galimybė, tik turi būti pasiūlyti sprendimai“, - DELFI teigė Kultūros paveldo departamento direktoriaus pavaduotojas Algimantas Degutis.

Pasak jo, tualetas Senamiestyje turi nežaloti paveldo, kuo mažiau matytis, kristi į akis, tačiau būti surandamas. A. Degučio manymu, tualetų klausimą Senamiestyje reikia spręsti kompleksiškai. Kita vertus, sako pašnekovas, ant kiekvieno kampo tualeto nepastatysi.

DELFI primena, kad Vilniuje veikia 11 savivaldybei priklausančių kanalizuotų viešųjų tualetų, iš kurių 5 apmokestinti: Bazilijonų, B. Radvilaitės gatvėse, Lukiškių aikštėje, Vokiečių g., Konstitucijos pr. Tualetai Brolių, Maironio, Olandų, Pamėnkalnio, Kauno, M. K. Čiurlionio gatvėse – nemokami.