Vakar šiuo klausimu posėdžiavęs komitetas nusprendė apie susidariusią situaciją informuoti Lietuvos Prezidentą Valdą Adamkų ir Aukščiausiojo Teismo pirmininką Vytautą Greičių.

"Reiškiame viltį, kad visos šalies valdžios institucijos savo kompetencijos ribose padarys viską, kad didėtų visuomenės pasitikėjimas teisingumu ir padidėtų pagarba žmogaus teisėms", - teigiama šiems pareigūnams išsiųstame komiteto kreipimesi.

Komiteto nariai būgštauja, kad įtakingi asmenys gali naudoti teisėsaugą kovai su oponentais.

Šia tema susidomėta dar pernai, kai vyko Kėdainių verslininko Romualdo Valevičiaus teismas.

Kaip "Lietuvos rytas" jau rašė, gegužės pabaigoje Vilniaus apygardos teismas panaikino Ukmergės apylinkės teismo nuosprendį už šmeižtą skirti R.Valevičiui trejų metų laisvės atėmimo bausmę, nes jo skunduose pateikta informacija nebuvo žinomai melaginga.

Prieš trejus metus R.Valevičius Seimo pirmininkui bei teisingumo ministrui parašė skundus, kuriuose apkaltino tuometinį Kėdainių apylinkės teismo pirmininką Antaną Jarašių bei teisėją Liną Pauliukėną kyšininkavimu, korupcija, parsidavimu "Vikondos" koncernui, girtavimu.

"Kėdainiečiai įbauginti. Rajone realią valdžią turi koncernas "Vikonda", kuris komanduoja teisėjams, prokurorui, valdininkams ir savivaldybei, terorizuoja kitus per savą spaudą, televiziją, apsaugą", - buvo rašoma skunde.

Vakar komiteto posėdyje dalyvavęs generalinio prokuroro pavaduotojas Kęstutis Betingis pripažino, jog dar prieš keletą metų Generalinė prokuratūra informavo Teisingumo ministeriją apie neetišką A.Jarašiaus elgesį.

Seimo narė N.Oželytė-Vaitiekūnienė pareiškė, jog ši istorija yra skandalinga, nes žmogus nukentėjo dėl to, kad pasiuntė skundą.