Išrinktasis Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas, rinkimuose dalyvavęs su komitetu „Povilas Urbšys už sąrašą Kartu“, sako, prisijungti prie koalicijos taip pat svarsto Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Dar ne visai visos aplinkybės aiškios, ketvirtadienį spręsis klausimas dėl Valstiečių žaliųjų – jeigu jie apsispręs, mes juos mielai priimsime ir manau, kad jau galėsime pasirašyti sutartį“, – trečiadienį BNS sakė R.M.Račkauskas.

Jo teigimu, būsimieji koalicijos partneriai yra preliminariai susitarę ir dėl būsimų postų savivaldybėje: dviejų vicemerų postai turėtų atitekti Darbo partijai ir socialdemokratams, daugiausia balsų pelnęs rinkimų komitetas „Povilas Urbšys už sąrašą Kartu“ skirs administracijos direktorių, rinkimų komitetas „Mums svarbu“ – jo pavaduotoją. Dėl dar vieno pavaduotojo kol kas nėra apsispręsta, palikus galimybę šį postą pasiūlyti Valstiečiams ir žaliesiems.

„Povilas Urbšys už sąrašą Kartu“ rinkimų komitetas rinkimuose pelnė septynis mandatus, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei socialdemokratai – po keturis, Darbo partija – tris, visuomeninis rinkimų komitetas „Mums svarbu“ – du.

Pasak išrinktojo mero, dėl koalicijos buvo kalbama ir su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovais, taryboje gavusiais šešias vietas, bei Liberalų sąjūdžiu, kurio du atstovai taip pat dirbs taryboje, tačiau susitarti nepavyko dėl šių politinių jėgų pageidautų gauti postų skaičiaus. Opozicijoje lieka ir Gintaro Šileikio visuomeninis rinkimų komitetas, gavęs du mandatus.

Iš viso Panevėžio tarybą sudaro 31 politikas, įskaitant merą.

Koalicijos sutartį Panevėžyje tikimasi pasirašyti kitą savaitę. Pirmasis naujosios tarybos posėdis vyks balandžio 17 dieną.