„Nesu nežinomas žmogus Panevėžyje – penkiolika metų atiduota Panevėžiui: aštuoneri metai dirbant vyriausiuoju architektu ir dar šeši-septyni metai dirbant privačiai. Administracijos darbuotojų didelė dalis man irgi yra pažįstama“, – prisistatydamas kalbėjo R.Pauža.

Jis į Panevėžio administracijos direktoriaus pareigas pakviestas po to, kai Biržų rajono merą Valdemarą Valkiūną apkaltinęs diktatorišku elgesiu, balandį pasitraukė iš šios savivaldybės administracijos vadovo pareigų.

„Biržuose tikrai teko dirbti pakankamai sudėtingomis sąlygomis, nes nebuvo komandos, to man visą laiką trūko. Visa atsakomybė gulė direktoriui, sprendimus reikėdavo priiminėti man pačiam“, – kalbėjo R.Pauža.
Tarybai pritarus šiai kandidatūrai, direktorius pareigas eiti paskirtas nuo tos pačios dienos.

Direktoriaus pareigas palikęs T.Jukna ketvirtadienį paskirtas naujojo administracijos vadovo pavaduotoju. Jis BNS anksčiau yra sakęs, kad sprendimas pasikeisti pareigomis priimtas, nes R.Pauža pageidavo dirbti ne žemesnėse nei direktoriaus pareigose. Posėdyje jis tikino, kad tokie pokyčiai bus naudingi darbų tęstinumui.

„Direktorius daugiau dirba administracinį darbą, o kiti žmonės, pavaduotojai, gali vadovauti projektams, kurie yra labai svarbūs šiame periode. Būtent tęstinumas darbų yra ženkliai svarbesnis“, – kalbėjo T.Jukna.
Tačiau dalis tarybos narių tokio direktoriaus sprendimo teigė nesuprantantys: posėdyje jie svarstė, kad priimamas sprendimas yra nelogiškas, o direktorius taip galbūt vengia atsakomybės ar nebesusitvarko su pareigomis.

„Kur čia yra logika: jeigu jums trūko vieno pavaduotojo, ar ne logiška ir paprasčiau būtų tą pavaduotoją rasti ir dirbti toliau? Kadangi aš tokios logikos nesuprantu, drįstu vertinti, kad tai yra bailumas“, – svarstė „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis plius“ frakcijos narė taryboje Gema Umbrasienė.

Meras teigė, kad T.Juknos darbas jį visiškai tenkino.

„Jokio čia nėra nepasitenkinimo – Tomo darbas visiškai patenkina, sakyčiau, jis viršija galimybes vieno žmogaus, kiek jis dabar yra apsikrovęs“, – tikino Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas.
Taryboje svarstant T.Juknos paskyrimą į administracijos direktoriaus pavaduotojus, tarybos opozicija kritikavo šį sprendimą ir svarstė, ar būtina paskirti antrąjį pavaduotoją, kai administracija sėkmingai dirbo ir be jo.

Vis dėlto slapto balsavimo metu jis patvirtintas į direktoriaus pavaduotojus.