Be to, jau šį pavasarį dvasininkas ketina įrengti ir žaidimų aikštelę bažnyčioje, taip siekiant paskatinti jaunas šeimas dažniau lankytis Dievo namuose.

Juodo akmens fone – tarsi beorėje erdvėje sklendžiančio susirietusio kūdikio siluetas. Taip paminkle pavaizduota dar negimusio kūdikio mirtis.

Mintis pastatyti paminklą pasaulio taip ir neišvydusiems vaikams kilo Panevėžio vyskupijos kancleriui ir šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonui Romualdui Zdaniui.

Dvasininkas buvo maloniai nustebintas, kad paminklui lėšas žmonės suaukojo per itin trumpą laiką, tai rodo, kad žmonės palaiko idėją ir ją supranta.

Kunigas R. Zdanys sakė iš pokalbių su tikinčiaisiais supratęs, kaip ilgai moterys prisimena savo negimusius kūdikius. Ir kaip metams bėgant joms stiprėja kaltė dėl kadaise priimto sprendimo negimdyti.
Todėl klebonas sugalvojo dar vieną idėją – laidoti abortinius kūdikius ir jiems įrengti kapavietes.

Šios idėjos įgyvendinimui R. Zdanys kviečiasi konsultacijoms teisininkus, medikus ir valdžios atstovus.

Tačiau, kol tai dar tik sprendžiama, klebonas jau įgyvendina dar vieną sumanymą: šį kartą gimusiems vaikučiams. Jau šį pavasarį bažnyčios teritorijoje atsiras pramogų zona mažiesiems.

Kol tėvai melsis, sunkiai vietoje nustygstančios jų atžalos galės smagiai leisti laiką, o kartu pratintis prie bažnytinės aplinkos.
Dvasininkas planuoja, kad šiltuoju metų laiku, kur bus žaidimų aikštelė vaikams, tėvai galės ir mišias klausyti kieme kartu su savo žaidžiančiomis atžalomis, o tie, kurie norės, jų vaikais pasirūpins auklė.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)