Čia pastatytas tokį draudimą žymintis kelio ženklas. Jo atsiradimą inicijavo aikštelės savininkė bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ ir policija. O galutinį tašką padėjo aplinkinio kvartalo gyventojai.

„Gavome gyventojų skundų dėl aikštelėje triukšmaujančio jaunimo, todėl pritariant „Lietuvos geležinkeliams“ ir policijai, nusprendėme pastatyti kelių eismo ženklą. Kol kas negalime pasakyti, kaip jis veikia. Bet aišku, kad iš pradžių dar kai kurie vairuotojai ženklo gali nepastebėti“, – „Sekundei“ teigė Panevėžio savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Daiva Svirelienė.

Tačiau nepastabiųjų lauks nemaloni akistata su kelių patruliais. Šie įpareigoti stebėti, ar jaunimas paiso naujų taisyklių pamėgtoje aikštelėje. „Manau, kad jaunimas čia nesustos – ieškos naujos vietos, toks jų bendravimo būdas dabar. Analizės, kur dar jie renkasi, neturime. Tik dėl traukinių stoties turėjome skundų“, – kalbėjo D. Svirelienė.

Statistikos, kiek iškvietimų į S. Kerbedžio gatvės aikštelę gaudavo policija, neturi ir Panevėžio apskrities vyriausiasis komisariatas. Tačiau jo atstovė Rasa Meištė tvirtino, kad problemų dėl šios vietos būta.

Dėl paliekamų šiukšlių ir netvarkos savo poziciją minėtu klausimu išsakė ir bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. Kituose miestuose, pasak šios įmonės Komunikacijos departamento atstovės Ingos Ciuberkytės, panašių bėdų nėra. Kuo panevėžiečius patraukė jų infrastruktūra, atstovė negalėjo pasakyti.

Tuo metu socialiniuose tinkluose liūdna žinia pasidaliję jaunieji panevėžiečiai jau diskutuoja, kur persikels. Vieni siūlo prekybos centrų automobilių aikšteles, kiti – teritoriją prie buvusios „Ekrano“ gamyklos pastatų. Dalis internautų pripažįsta, kad patys buvo kalti dėl tokių pasekmių ir prarado puikią galimybę bendrauti.

Tačiau įžūlesni vairuotojai džiaugiasi, kad jiems nauji apribojimai negalioja – esą ne vienas jų jau lankėsi uždraustoje zonoje ir čia atvykę pareigūnai nieko nepadarė.

Daugiau skaitykite naujienos.lt.