Žmonės į Palangą šeštadienį ėmė plūsti tik vakare, kai liko porą valandų iki žadėto įspūdingo fejerverkų šou.

19 val., kai prasidėjo vakaro koncertas, kuriame pasirodė „Saulės kliošas“ ir grupės vokalistė palangiškė Gintė Sičiūnaitė, žmonių buvo labai mažai. Gausybė laisvų vietų buvo ant prie scenos sustatytų suolų, o tik kelios merginos išdrįso nuo jų pakilti ir pajudėti.

Žmonės, ypač jaunuoliai, kurių tarp Palangos svečių buvo dauguma, šlifavo J. Basanavičiaus gatvę ir tiltą į jūrą.

Vietiniai palangiškiai nė neslėpė, kad tikrųjų poilsiautojų atvyko mažai. „Dauguma atvykėlių yra jaunimas iš aplinkinių miestų, kaimų. Kiek žinau, viešbučiai yra apytuščiai, o ir į koncertąą atėjo vyresnio amžiaus palangiškiai, kuriems trūksta nemokamų renginių“, – savo pastebėjimais dalijosi kurorto gyventojas.

Vis labiau vakarėjant, žmonių daugėjo. Kai Jūratės ir Kastyčio skvere esnčije scenoje pasirodė grupė „Biplan“, žmonių jame jau buvo kone dešimt kartų daugiau nei koncertuojant „Saulės kliošui“.

„Mes ir tikėjomės, kad daugiausia žmonių atvyks pažiūrėti fejerverko. Dabar ramu ir tikimės, kad taip ir bus, nes nesimato problemų keliančių žmonių“, – tikino patruliuojantys pareigūnai.

Žmonės vakare sugužėjo ir į kavines. Tų lauko kavinių, kurių savininkai rado būdą, kaip savo svečius šiek tiek apsaugti nuo vėsos, buvo vos ne sausakimšos.

Jose tradiciškai skambėjo rusiška muzika, lietuviški šlageriai. Garsiausias Palangos naktinis klubas nepasikuklino pakviesti koncertuoti Rytį Ciciną.

„Naujovių – jokių. Tik tiek, kad J. Basanavičiaus gatvėje atsirado daugiau kioskų, kuriuose galima pažiūrėti filmus 3D formatu“, – konstatavo poilsiautojai.