Dar šeštadienio rytą sinoptikai aiškino, kad orus lems karštas anticiklonas. LRT radijui sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė sakė, kad dangus iki šeštadienio popietės išliks giedras. Po pietų, aiškino ji, pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose ims kauptis daugiau debesų, tačiau apie lietų šią dieną neužsiminė, jį žadėjo sekmadienį.

Tačiau liūtis Palangoje prapliupo maždaug 17:30 val. Tuomet dar paplūdimyje laiką leidę poilsiautojai ėmė slėptis po Palangos tilto ir bėgti J. Basanavičiaus g. link.

Savo ruožtu sekmadienį, žada sinoptikai, ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 18–23 laipsnių šilumos. Per vakarinius rajonus naktį keliaus lietaus debesys. Diena prasidės ramiais, mažai debesuotais orais, apie vidurdienį daugelyje rajonų temperatūra svyruos tarp 29–34 laipsnių karščio.

„Popietę pradės formuotis galingi kamuoliniai liūčių su perkūnija debesys, iki vakaro lietūs turėtų spėti apsilankyti vakarų ir vidurio Lietuvoje. Jie nepasieks tik rytinio šalies pakraščio – Utenos, Vilniaus, greičiausiai – Varėnos apylinkių. Galima tikėtis, kad iš lietaus debesų iškris ir kruša, bet to bus puikios sąlygos kilti ir škvalui. Vėjo gūsiai gali stiprėti iki 15–20 m/s, kai kur jie gali siekti ir 23–25 m/s“– prognozavo M. Kirliauskaitė.

Pirmadienio naktį audringesni orai numatomi jau vidurio ir rytų Lietuvoje, vakaruose tuo metu orai turėtų pamažu gerėti – pasitrauks lietus.

Pirmadienį iki vakaro jis pasitrauks ir iš rytinių rajonų. Temperatūra kils iki 21–26 laipsnių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)