Trečiadienį dėl pietvakarių vėjo ir didelio bangavimo Smiltynės, Juodkrantės bei Preilos girininkai pakrantėje vėl pastebėjo išmestų naftos produktų, pranešė Civilinės saugos departamentas.

Ketvirtadienį nurimus vėjui, planuojama tęsti mazuto surinkimo darbus.

Teršalų Lietuvos pajūryje nuo Nidos iki pat Smiltynės, daugiau nei 50 km ruože, buvo pastebėta ir rinkta visą praėjusią savaitę.

Baigiant rinkti teršalus, pradėta rinkti informacija apie Kuršių Nerijoje išsiliejusios naftos produktų padarytus nuostolius.

Neringos savivaldybės Civilinės saugos specialisto Ramualdo Šimkevičiaus teigimu, daugiausia naftos produktų teršalų surinkusi bendrovė "Neringos komunalininkas" turėjo 21 tūkst. litų išlaidų.

Su smėliu sumišę naftos gurvuoliai buvo renkami padedant ir Pakrančių apsaugos pasienio policijos rinktinei. Teršalai buvo renkami rankomis į maišus, kurie buvo kraunami į traktoriaus priekabą.

Neringiškiai į Klaipėdos rajone Kiškėnuose esantį grunto valymo cechą išvežė apie 10 tonų teršalų su smėliu.

Antradienį dar apie 4 tonas naftos teršalų su smėliu į Kiškėnus nusiuntė Kuršių Nerijos nacionalinio parko administracija, pajūryje taip pat rinkusi mazutą. Parko administracijai pajūrio valymo darbai kainavo 17 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją