Tačiau Savivaldybės atstovai tvirtina, kad pinigų tikrai netrūksta ir darbus kritinėse vietose tikrai galima vykdyti.

"Žinau, kad nekaip atrodo, bet esame tapę keistos situacijos įkaitais. Aplinkos ministerija pažadėjo tam skirti maždaug 59 tūkstančius eurų. Prieš pusantro mėnesio įvyko konkursas, iš 21 dalyvio buvo parinktas rangovas. Takelių ir laiptų remonto darbai galėjo jau seniai prasidėti, bet sužinojome, kad pinigai tam bus skirti tik ketvirtąjį šių metų ketvirtį. O rangovai dirbti avansu nesutinka", - kodėl iki šiol netvarkoma nemaža dalis aplūžusių medinių pajūrio takų, pasakojo įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovas Virginijus Urbonas.

Aplinkos ministerijos lėšos įstaigą turi pasiekti per Savivaldybę, tad jos vadovas sako jau kreipęsis į valdininkus, kad galbūt būtų galima mokėti dalimis.

"Visiškai suprantama rangovo pozicija - juk reikia ir medžiagas pirkti, ir žmonėms atlyginimus mokėti. Tačiau kiek supratau iš gauto paaiškinimo, ministerija negali tų lėšų skaidyti ir visas mokės anksčiau nustatytu laiku", - pasakojo V. Urbonas.

Tačiau esą tai nereiškia, kad pajūryje šiemet iš viso nebuvo nieko daroma. Pasak jo, patys pavojingiausi ir aplūžę takeliai bei laiptai jau yra sutvarkyti. Tam buvo panaudotos iš Savivaldybės biudžeto gautos lėšos.

"Ir Smiltynėje naujus takelius klojome, ir tarp Pirmosios bei Antrosios Melnragės šiek tiek remontavome. Giruliuose situacija prastesnė", - vardijo "Klaipėdos paplūdimių" vadovas.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda kiek pyktelėjo, išgirdęs, kad su rangovais neišeina susitarti. Esą darbus reikia derinti pagal tai, kokiomis sąlygomis iš ministerijos buvo gautos lėšos, ir nebekurti iliuzinių planų, jog jos bus pervestos pirma laiko.

"Į šią programą yra įtrauktas ne tik takelių bei laiptų remontas, bet ir kopų tvirtinimas žabtvorėmis. Kopų vasarą niekas netvirtina, šie darbai atliekami rudenį. Finansavimo šaltinis vienas, tad ir atsiskaitymas bus tada, kai visi darbai jau bus atlikti. Avansu niekas nesiruošia mokėti. Ministerija neturi galimybės skaidyti tų lėšų į kelias dalis", - kalbėjo L. Dūda.

Departamento vadovas akcentavo, kad "Klaipėdos paplūdimiai" dar nėra išleidę visų biudžete numatytų lėšų takelių remontams. O tam esą šiemet skirta 28 tūkst. eurų.

"Bent jau mes dar negavome sąskaitos, kad visi darbai padaryti. Taigi pinigų turi, tegul remontuoja labiausiai sulaužytas vietas. Tegul dirba fragmentiškai, planuoja darbus ir viskas bus gerai", - tikino L. Dūda.