„Prisipažinsiu, kad man asmeniškai finalas – kova su riteriu iš Latvijos, buvo sunkiausia kova. Reikėjo ir nemažai jėgų, pravertė taktinės kolegų pamokos ir pavyko atlaikyti staigias varžovo atakas“, - po finalo kalbėjo antrą kartą šiame turnyre dalyvavęs ir 8-ojo riterių turnyro nugalėtojus tapęs Egidijus.

Antrąją vietą riterių turnyre užėmė riteris Hartman iš Latvijos. Jam įteikta VXI-XII amžiaus pliačiaašmenio pentininio kovos kirvio rekonstrukcija.

Kovoje dėl trečios vietos riteris Karolis nugalėjo turnyro debiutantą iš Italijos ir jam šią pergalę primins XIV amžiaus kovinio peilio rekonstrukcija.

Riterių turnyras ir viduramžių gyvenimo atkurtos akimirkos įsiliejo į savaitgalį vykusių „Kauno Hanza dienų" renginius.

Kovoje dėl Lietuvos kariuomenės vado įsteigto prizo - kalavijo - ginklus surėmė šešių Europos šalių riteriai. Atrankinėse turnyro kovose susigrūmė dvidešimt riterių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Italijos klubų.

Tarptautinio viduramžių riterių turnyro istorijoje tai ketvirtoji lietuvių pergalė. Dukart Lietuvos kariuomenės vado prizas iškeliavo į Ukrainą, po kartą turnyrą yra laimėję Rusijos ir Latvijos istorinių klubų riteriai.

Sekmadienio Hanza dienos akimirkos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)