Į teismą atvyko rinkėjų papirkinėjimu Zarasų rajone kaltinamas "darbietis" Rimvydas Podolskis su advokatu. Kiti du kaltinamieji - Artūras Baliukas ir Žygimantas Mackevičius atvyko be savo advokatų. Kadangi nedalyvaujant gynėjams bylos nagrinėti negalima, teismas posėdį atidėjo iki balandžio 22 dienos. Per tą laiką du kaltinamieji turės susirasti sau gynėjus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Genadijus Jefimovas BNS sakė, teismas patenkino kaltinamojo R.Podolskio prašymą ir į posėdžius kvies penkis jo nurodytus liudytojus.

Tuo tarpu pareigūnus pasiekė informacija, kad pagrindinis bylos liudytojas Ramūnas Garbinčius teismo išvakarėse su kūno sužalojimais buvo patekęs į ligoninę, iš kurios vėliau pasišalino.

"Policija jo ieškojo visą dieną. Galbūt bus atliekamas tyrimas, ar jis pats susižalojo, ar buvo sužalotas" , - BNS sakė prokuroras G.Jefimovas.

R.Podolskiui, kuris yra sustabdęs narystę partijoje, pateikti įtarimai dėl balsų pirkimo organizavimo, o A.Baliukui ir Ž.Mackevičiui įtarimai pateikti kaip bendrininkams.

Pernai spalio 16 dieną pradėtą ikiteisminį tyrimą atliko Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai.

Įtariama, kad spalio mėnesį R. Podolskis, veikdamas bendrai grupėje su A.Baliuku ir Ž.Mackevičiumi, suorganizavo rinkėjų balsų pirkimą Zarasų rajone. Už kandidatui palankų rinkėjo balsą galimai buvo mokama 10-15 litų.

Kovo 3 dieną vykusiuose Seimo rinkimuose balsų pirkimu pirmajame ture kaltinamas Darbo partijoje narystę sustabdęs R. Podolskis gavo 8,26 proc. rinkėjų balsų ir liko trečias.

Zarasų-Visagino apygardoje rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų.